Bendovi Despite The Noise, Brat i Drawbacks nastupiće u petak, 3. februara, u Domu omladine Kragujevac.

Svirka počinje u 21 čas, a cena ulaznica u pretprodaji iznosi 300 dinara u predprodaji, a na dan koncerta 500 dinara. Merch štandovi i berza diskova/kaseta takođe uključena u ceo event.

Drawbacks, u originalnoj verziji, old school hardcore/punk bend iz Velike Plane s kraja 90ih, koji je kasnije u karijeri koketirao sa još dosta stilova.

Bend je neaktivan od 2010. godine, a do sada su objavili četiri oficijalna izdanja. Ovoga puta okupljaju se u originalnoj postavi, pojačani Mališom (Potres) na drugoj gitari, da bi proslavili čak 21 godinu od izdavanja prvog albuma “Look At The Score”, koji je tada objavljen na kaseti za Rock Express.

 

Bend Brat nastao je 15. februara 2014. godine u Užicu. Sviraju hardcore na njihov način, sa primesama punk, metal i rapcora. U početku su svirali pesme poznatih hardcore bendova, ali su ubrzo počeli da stvaraju autorski materijal i da ga predstavljaju publici. Prva svirka im je bila u rodnom gradu, a zatim su počele svirke i nastupi na festivalima i po drugim gradovima (Čačak, Požega, Gornji Milanovac, Bajina Bašta, Beograd, Novi Sad, Kragujevac, Zrenjanin, Niš, Zlatibor HillsUp, Aranđelovac, Banja Luka Demo fest, Tuzla, Sarajevo, Zaječar Gitarijada…).

Prvi album koji sarži 11 pesama, bend je objavio 1. novembra 2018. U septembru prošle godine našli su se na kompilaciji “Tribute to Eyesburn – Only We Can Solve This Problem” sa obradom pesme “Stark Blind”.

Prošle, 2022. Brat je objavio singl “Otrov” kojim najavljuje drugi album čije se snimanje, kako kažu članovi benda, “malo odužilo, ali privodi se kraju”.

 

Despite The Noise je pravi bend za sve ljubitelje hardcore crossover zvuka iz 90ih. Čine ga članovi bendova ČBS, Larska, Dead Joker, LUR, Progression Of A Live.

Ozbiljna ekipa KG muzičara koji vrlo dobro znaju da “zagrme” uživo. Uskoro bi trebalo da izađe prvo zvanično izdanje, kao i spot za pesmu “Fog”.

Cena ulaznice u pretprodaji (Crazy vinyl shop – Crvenog barjaka 21 i Bazar caffe) iznosi 300 dinara, a na dan koncerta cena će biti 500 dinara.