PODELI

Nakon tri singla, sarajevski bend Helem nejse donosi četvrti single „Bosnia“ te dugonajavljivani album „Go u Gostima“.

„Kroz spot je prikazana aktuelna društvena situacija iz pozicije mladih, koji svojom indolencijom snose dio odgovornosti za trenutno stanje u državi i zajednici. Lik koji tumači sarajevska glumica Mirela Lambić je materijalizacija same napaćene Bosne, koja je uvijek napola živa, na aparatima, najviše krivicom pogrešne, neperspektivne politike onih koji je vode, u isto vrijeme radeći isključivo za ličnu korist”, kazao je autor spota Admir Švrakić.

“Go u Gostima” sadrži 11 pesama, a gosti su banjalučka mlada kantautorka Vanja Mišić, Edo Maajka, hrvatski reper Kandžija i sarajevski reper Shtela.

Iz benda navode da je u izradi albuma učestvovalo preko 20 mladih umetnika. ‘‘To daje dodatnu snagu našem projektu na kojeg smo jako ponosni. Reći ćemo da smo ispunili jedan od bitnijih ciljeva za ovu godinu i san da snimimo album i prezentujemo ga publici. Zamislite dva dječaka koja su rođena u Sarajevu 1991. godine. Dok su odrastali bili su svjedoci kako jednog porušenog grada, tako i njegove dugogodišnje obnove i rađanja jednog potpuno novog. Jedan je odrastao na uzvisini iznad grada pa je sve mogao vidjeti iz ptičije perspektive, a drugi u nekadašnjoj zlatnoj dolini – u gradu, tako da je sve to pratio iznutra. Na albumu se nalazi 11 pjesama, koja svaka za sebe priča jednu priču ili situaciju, a pjesme u cjelini čine jedan koncept. Tako ćete, ako pažljivo poslušate album od početka do kraja, dobiti svedočenje o stanju i načinu odrastanja i života u Sarajevu. Sada pa za sva vremena. Bez pretjerane šuplje, pozivamo našu vjernu i potencijalnu publiku da poslušaju album i uživaju u onome što smo napravili samo za njih”, kažu članovi benda o albumu.

Za publiku u Sarajevu, Mostaru, Tuzli i Zenici album će biti dostupan i u fizičkom izdanju po ceni od 5 KM.

Album je moguće kupiti i slušati na sledećim linkovima
Deezer: http://bit.ly/2pU8V7s
Spotify: http://bit.ly/2pFrlMR
iTunes: http://apple.co/2pFiQ4l
Klicktrack: http://bit.ly/2opmGe6
Google Play: http://bit.ly/2oudmVl
Tidal / WiMP: http://bit.ly/2opn3Fw

Izvor: ba.n1info.com