PODELI

Vremenske prilike nisu išle na ruku ove godine organizatorima Hills Up festivala na Zlatiboru, ali uprkos svemu posećenost je bila odlična što dokazuje da je izbor bendova za ovo izdanje bio pun pogodak. Tić polje je tokom četiri dana, od 14. do 17. Jula, posetilo nekoliko hiljada ljudi željnih dobrog provoda u prirodi, a obavezna oprema bile su kabanice i gumene čizme, pa čak i zimske jakne.

Na dve bine, glavnoj i „šumskoj“, nastupilo je preko 20 izvođača, a priliku da sviraju dobili su i demo bendovi odabrani putem konkursa.

Prvo veče obeležio je nastup Generacije 5 i tri demo benda dok je druge večeri bila potpuno nestvarna atmosfera uz pljusak i nastupe Goblina, Hladnog piva i Del Arno Band-a. Utiske su nam preneli posetioci koji su proveli vreme u prvim redovima, kolege novinari i jedan od hedlajnera, Darko Rundek, koji je takođe ispratio nastupe svojih kolega. Pljusak nije prestajao, a temperatura je bila blizu nuli. Program je održan po planu na sreću svih koji su došli, nadamo se bez posledica u vidu respiratornih infekcija.

Znajući ove informacije obukli smo se slojevito, po čuvenom savetu Nade Macure, obuli zimsku obuću i krenuli na Zlatibor oko 16h iz dalekog Novog Sada.

Nakon petočasovnog putovanja dočekali su nas kiša, Električni orgazam na bini i vrlo srdačni domaćini.

eo_hillsup

Publika je uživala u hitovima Električnog orgazma, pevala horski, igrala i prskosila kiši i ove večeri.  “Da si tako jaka”, “Nebo”, “Igra rokenrol cela Jugoslavija” i mnoge druge poznate pesme benda koji ima višedecenijsku karijeru oterale su oblake na radost svih nas.

Nakon njih nastupao je Rundek Cargo Trio koji je potpuno opčinio Zlatiborce, Čajetince, Užičane i sve druge goste. Trio je probio satnicu i udovoljio publici da uživa u bisu uz pesme „Šal od svile“ i „Šejn“. Orilo se Tić poljem kao da je prisutno 10 000 grla.

A tako je bilo i u nastavku večeri uz Ritam nereda koji je i prošle godine bio na istoj bini, ali na zahtev publike doveden opet. Prve redove zauzeli su najmlađi posetioci, rekla bih stariji maloletnici i mlađi punoletnici, što je za svaku pohvalu. Pesmom „Elita“ su započeli svoj nastup, a usledile su i nove pesme „Divan dan“, „Daleko putujem“. Glasno smo pevali „Hiljade“, „Ne“, „10 godina“ i mnoge druge dobro znane pesme.

rn_hillsup

Za kraj večeri usledio je nastup još jednih Novosađana-Prodigy tribute benda. Petočlana ekipa odsvirala je neke od najvećih hitova ove grupe te su time prisutnima svojim izvođenjem pesama, izgledom i energičnim nastupom priuštili odličnu završnicu treće večeri na glavnoj bini. Skakali smo uz „Firestarter“, „Nasty“, „Omen“, „Fire“, „Wild Frontier“, „Smack My Bitch Up“… a sa nama i Darko Rundek koji je i ove večeri pružio podršku mlađim kolegama. Hladnoću više nismo osećali.

prodigytribute

Komentari među publikom dali su nam do znanja da se jedva iščekuje završno veče. Sinoć su svojim nastupima Divlje jagode, 357 i Beogradski sindikat stavili tačku na Hills Up 2016, a dok se utisci još uvek sumiraju organizatori su plasirali ponudu koja se ne odbija-svi vlasnici kompleta ulaznica za ovu godinu mogu kupiti komplet ulaznica za 2017. godinu sa 50% popusta.

Uz bogat program na glavnoj bini atrakcije na festivalu su predstavljale i bina “Haos u šumi” gde se mogla slušati elektornska muzika, zatim Paintball turnir i turnir u basket 3×3. Sve u svemu, ovaj festival postao je već prepoznatljiv i rado mu se vraćaju kako publika tako i izvođači.

Ivana Jovanović

Foto: Andrea Magazin/Ivana Jovanović

Galerije fotografija pogledajte OVDE.