Bad Copy, ultimativni beogradski hip hop trio, stiže kao pojačanje revijalnog programa desetog Demofesta.

Slavni reperi Sky Wikluh, Ajs Nigrutin i Timbe nastupiće završne večeri jubilarnog Demofesta, u subotu 22. jula na “Beton” bini tvrđave Kastel.

Hip hop grupa Bad Copy nastala je u Beogradu 1996. godine, kada su je osnovali Ajs Nigrutin (Vladan Aksentijević) i Miki Boj (Milan Šaponja). Nakon Mikijeve smrti 1999. godine, grupa pauzira sa radom, a naredne godine joj se priključuju Sky Wikluh (Đorđe Miljenović) i Timbe a.k.a. Timjah da Sensei (Rašid Kurtanović).

Njihove pesme prepoznatljive su po duhovitim tekstovima i žargonu koji koriste, a smatraju se jednim od pionira hip hop muzike u Srbiji. Iza sebe imaju četiri studijska izdanja “Orbod mebej” (1996), “Sve sami hedovi” (2003), “Najgori do sada” (2006) i “Krigle” (2013), na kojima su ugostili velika imena domaće hip hop scene, poput Škaba, Eda Maajke, Bvane i mnogih drugih. Poznati su po brojnim hitovima kao što su “Uno Due Tre”, “Idemo odma”, “Bad Copy žoor” te “Esi mi dobar” i “Ljubav ili pivo”. Sva tri člana grupe imaju uspješne solo karijere, a sarađuju sa brojnim muzičarima širom regije.

Takođe, iste večeri, publika okupljena na Beton bini moći će da čuje i banjalučki sastav Sopot, koji će predstaviti novi materijal.

Organizatori podsećaju da je do ponoći otvoren konkurs za takmičarski program Demofesta, a zainteresovani demo bendovi sa ex-Yu područja sve potrebne infomacije mogu pronaći na zvaničnom sajtu festivala na adresi www.demofest.org.