PODELI

Kada je Hladno pivo pre godinu dana ušlo u studio Jurice Ferine i Pavla Miholjevića kako bi snimili novi album, nije moglo da pretpostavi kako će se priča razvijati.

Danas, godinu dana kasnije, Hladno pivo samo što nije izdalo svoj novi album „Dani zatvorenih vrata“, a priča započeta tada polako dobija jasnu sliku.

„Dane zatvorenih vrata snimali smo u prostoru propalog industrijskog kompleksa firme Katran koji je podsetnik na mračna vremena kad je Zagreb bio veliki industrijski centar. To je šaka u oko u centru metropole, okolo novi neboderi, u kojima ima svega osim proizvodnje. Snimali smo s producentima iz druge muzičke galaksije, koji rade po principu first take- best take, znači bez puno dosnimavanja i šminkanja. Oni su Jura i Pavle, iz benda Svadbas, i vrlo su teški ljudi. Jedva čekam da ovo završi i da konačno opet mogu radit u studiju koji ima wc. A što se samog snimanja tiče mislim da su njih dvojica genijalci“, rekao je Mile i na najbolji mogući način dočarao kako su meseci snimanja albuma izgledali.

Svoje dane u studiju  beležili su kamerama a kao spontani rezultat svega, nastaje spot za pesmu „Vjeruj u mene“ koji je imao premijeru na regionalnom MTV-iju.

Video spot za ovu pesmu treba gledati kao kratki dokumentarac koji prati nastajanje jedne pesme i jednog albuma i verno pokazuje atmosferu unutar benda; bez glumaca, statista, šminkera i stilista.

Ovo je prvi spot Hladnog piva „iz kućne radinosti“  i verujemo da će publici doći kao osveženje uprkos „radničkoj“ atmosferi i sivilu. Za finalni rezultat dokumentarnog video spota zaslužni su, osim Hladnog piva, Marko Dimić Jimmy koji je snimao i Vojan Koceić koji je montirao kadrove.

Pesma „Vjeruj u mene“ predstavljena je javnosti pre dve nedelje i vrlo brzo je svojim optismistično-pesimističkim duhom osvojila radijske etre i publiku.

Uz ranije predstavljene pesme „Na ovim prostorima“ i „Messi“, „Vjeruj u mene“ će se nalaziti na albumu „Dani zatvorenih vrata“ koji očekujemo u drugoj polovini aprila.

To će biti prvi album koje Hladno pivo izdaje za svoj izdavačku kuću Gajba records, dok je za Srbiju ekskluzivni distributer izdavačka kuća Lampshade Media.