Treća po veličini, s kapacitetom od 15.000 posetioca, Fusion bina smeštena je na Gornjem gradu Petrovaradinske tvrđave. Ovog leta, od 9. do 12. jula predstaviće mnoštvo izuzetno zanimljivih bendova.

Brkovi, Urban & 4, Hladno pivo, Kiša metaka i High5 predvode deo hrvatskih izvođača koji će nastupiti na Fusion Stageu, omiljenoj Exitovoj pozornici koja spaja atraktivne regionalne i svetske bendove.

 

Brkovi, punk/folk/wellness mašinerija, i Urban & 4 na svom kontu, od poslednjeg pojavljivanja na Exitu, imaju upisan rasprodat zagrebački Mali Dom sportova i ogroman niz koncerata po celoj regiji. Urban će sa svojom Četvorkom predstaviti novi album “Mamut”, ali i najbolje iz celokupne karijere u četvrtak 9. jula. Punk rock legende iz Gajnica, Hladno pivo, stižu na Tvrđavu 12. jula u sklopu turneje “Dani zatvorenih vrata” kojom promovišu svoje najbolje izdanje u proteklih desetak godina. Iz Hrvatske na Petrovaradin stižu i dva najtraženija regionalna hip hop sastava, splitska Kiša metaka i zagrebački High5 koji su proteklih meseci albumima “Folder 2” i “Schengengang” poput uragana poharali ovdašnju scenu. I Kiši i Visokoj petorci ovo će biti premijerni nastupi na Exitu.

Supertešku kategoriju ostalih najvećih regionalnih imena predvode Eyesburn, Zoster, Rambo Amadeus, Karolina, Artan Lili, Kanda Kodža i Nebojša, Feud i mnogi drugi! Uz njih brojnoj publici Exita predstaviće se izraelski alter bendovi Lola Marsh i Tiny Fingers, grčki stoner-rokeri 1000mods, korejski elektro sastav Idiotape, holandski noiseri Paceshifters, bugarski elektro psihodeličari Kottarashky, te etno-modernisti Din Brad iz Temišvara.

Domaćim i stranim bendovima pridružiće se jazz velikan, trubač i nagrađivani kompozitor Duško Gojković, koji na Exit dolazi 11. jula uz Big Bend RTS-a i programom sa albuma „Latin Haze“.

Jedan od najvažnijih novih bendova beogradski Artan Lili, nastupiće prve večeri na ovogodišnjoj Fusion bini, dok će sledećih noći ispred muzeja redom nastupati upečatljivi beogradski crossover-industrijalci Feud, predvođeni Ramirezom iz nekadašnje grupe Sunshine, i svetski traženi reggae metal bend Eyesburn. Domaćini balkanskim i svetskim muzičarima biće i veoma aktuelni Kanda, Kodža i Nebojša, Sharks, Snakes & Planes i Ničim izazvan, te novosadski Wolfram. Posebna muzička senzacija dolazi s projektom „Makedonsko devojče“ u kojem omiljena makedonska pjevačica Karolina Gočeva izvodi tradicionalnu muziku na savremen način. Jednako atraktivan biće i nastup glumca Nikole Pejakovića u bendu Kolja i Grobovlasnici, te mostarskog Zostera koji na Exit dolaze s novim albumom „Srce uzavrelo“.

Spisak će biti dodatno proširen u sledećem periodu, baš kao što će neki od domaćih i regionalnih bendova biti najavljeni i za prestižni nastup na glavnoj bini Exita!

Najveće uzbuđenje pre Exit Avanture počinje uz spektakl decenije i koncert svetske pop ikone Robbiea Williamsa 17. juna na beogradskom Ušću, a svoje nastupe na ovogodišnjoj, ultimativnoj Exit Avanturi, od 9. do 18. jula, za jedno od najjačih programskih izdanja ikad, dosad su potvrdili Mötorhead, The Prodigy, Manu Chao, Rudimental, Faithless, Roisin Murphy, Hardwell, Emeli Sandé, Sigma, John Newman, Capital Cities, Clean Bandit, Tom Odell, Martin Garrix, Gramatik, Tale of Us, Adam Beyer, Chris Liebing, Eagles of Death Metal, Fear Factory, Wilkinson, Zomboy, Roni Size Reprazent, Bondax, Napalm Death, Dubioza kolektiv, Octave One, Soul Clap i brojni drugi za ukupno više od 1.000 umetnika na 30 festivalskih bina od Petrovaradina do Jaza!