PODELI

Humanitarni koncert za pomoć deci sa teškoćama u razvoju u organizaciji MMI muzičke škole,  uz podršku Društva srpsko – finskog prijateljstva “SEURA”, održaće se 23. decembra u UK “Palilula” sa početkom u 19 časova.

Cilj ovog koncerta je da se prikupe sredstva koja će poboljšati uslove života deci sa teškoćama u razvoju kojom se pre svega bavi Kulturno – edukativni centar “TARA” iz Obrenovca, na čelu sa Vesnom Klačar, majkom devojčice sa autizmom, diplomirane arheološkinje i studentkinje Fakulteta za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju.

Na koncertu će svirati učenici muzičke škole MMI, a kao glavni gosti najavljeni su: Zoran Cane Kostić (Partibrejkers), bendovi  S.A.R.S. i Beogradski sindikat.

U okviru ove manifestacije u izložbenom prostoru u holu Ustanove kulture “Palilula” biće priređna i izložba crteža koje su nacrtala deca sa teškoćama u razvoju, ali i njihova braća i sestre iz Obrenovca.

Autizam je vrlo složeni razvojni poremećaj. Glavne teškoće su u oblasti govora, socijalizacije kao i prisustvo odredjenih stereotipnih radnji, međutim rano otkrivanje kao i rana intervencija, saradnja roditelja i stručnog tima može pomoći detetu da vremenom uz pohađanje vršnjačke grupe, redovnih škola, dovedu do toga da deca sa autizmom budu sposobna za samostalan i funkcionalan život, kao i svi drugi. Ono što je neophodno je prihvatanje dece sa teškoćama u razvoju kao i minimalna pomoć društva i sredine, u kojoj deca sa teškoćama u razvoju žive i odrastaju.

Ulaznice će se prodavati na dan koncerta na blagajni UKP po ceni od 500 dinara.

Izvor: MTV.rs