PODELI

Hurts su danas objavili novi singl „Ready To Go”. Nakon „Beautiful Ones“ ovo je drugi singl koji nas približava novom, četvrtom po redu, studijskom albumu dua, koji će pod imenom  Desire, izaći 29. septembra za kuću  Columbia Records (Menart).

Povodom izlaska novog singla, oglasio se frontmen, Theo Hutchcraft :

“‘Ready To Go’ je pesma o životu koga treba živeti u potpunosti. Nasuprot tome, tema video spota je bol i teškoća sa kojom se pojedinac suočava kada se nosi sa tugom. Nešto, što je pogotovo problematično za sredinu severa Engleske, gde se radnja spota i odigrava. Nadamo se da pesma ali i spot nose pozitivnu poruku da treba slaviti život“.

Dok su prva dva albuma Hurts, „Happiness“ i „Exile“ uronjena u gustu, gotsku atmosferu, prethodni studijski album- „Surrender“-  izašao je izvan tih okvira i više se okrenuo pop muzici, a taj fokus se, sudeći po novim singlovima  nastavlja i na budućem albumu, „Desire“, što pokazuje težnju dua da tematski i muzički osveži svoj stil.

Već prvim singlom, „Wonderful Life“, Hurts su postali jedna od napopularnijih i najuspešnijih pop grupa u Evropi, čiji su singlovi i albumu uvek među prvima na muzičkim listama u Britaniji, Nemačkoj, Švajcarskoj, Rusiji, Švedskoj, Belgiji, Poljskoj, Ukrajini, Finskoj, Holandiji, Austriji itd.

Hurts će novi album promovisati intenzivnom i dugom, do sada najvećom  turnejom koja počinje u oktobru.