PODELI

Studentski kulturni centar Novi Sad predstavlja drugi “Ispitni Rock” koji će biti održan u petak, 29. septembra, od 20 časova SKCNS Fabrika. Nastupaju Neno Belan & Fuimens, Minstrel i Monohrom. Manifestacija je posvećena studentima Univerziteta u Novom Sadu. Želja je da se ovom manifestacijom simbolično obeleži početak predstojeće školske godine.

Zvezde večeri su Neno Blena & Fiumens, riječki sastav koji ove godine beleži 20 godina postojanja i nedavno su objavili novi singl „Zvijezda mog sna“. U izradi spota za ovo numeru učestvovala  i briljirala je beogradska umetnica Anamarija Vartabedijan. Pre Nena Belana & Fuimens nastupiće i legendarni brit pop bend iz Srbije, Minstrel koji je sredinom ove godine objavio novi album na kom se nalazi 17 pesama. Koncert će otvoriti najmlađi po postanku, ali i ne najmanje važni novosadski rokenrol bend Monohrom.

Iako je ranije najavljeno da će se održati na Štrandu, koncert se iz tehničkih razloga premešta u SKCNS Fabiku, Bulevar despota Stefana 5. Koncert je besplatan za sve posetioce, ali takođe ima i humanitarni karakter. Organizatori mole posetioce da donesu plastične čepove i podrže akciju Čepom do osmeha.

Događaj se organizuje u produkciji Studentskog kulturnog centra Novi Sad, pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost. Prvi “Ispitni Rock” održan je u maju 2017. na novosadskom kupalištu Štrand gde su nastupili Električni orgazam, The Petting Blues Band, Santos Brothers Band i Divlje svinje i tim koncertom obeležen je kraj školske godine.