Izložba fotografija “Poezija prostora” predstavlja fotografiju kao vizuelnu poetsku dimenziju komunikacije. Fotografi Nataša Pajović, David Pužado i Marina Ivanov iako u potpunosti različiti po svom senzibilitetu i stilu fotografisanja imaju jednu zajedničku nit koja ih povezuje, ljubav prema novim prostorima i putovanjima.

Ovi savremeni nomadi u neprekidnoj su potrazi za lepotama sveta i povezivanju sa njim. David je Katalonac koji je zavoleo Beograd i tu pronašao svoj novi dom. Nataša je dugi niz godina živela pored mora u Grčkoj i to iskustvo je preoblikovalo njen doživljaj sveta, Marina je kao profesor flaute već dugo prisutna u svetu muzike, ona svoju ljubav prema umetnosti i putovanjima povezuje i kreće da istražuje svet fotografije i novih prostora.

Njihove fotografije karakteriše korišćenje elemenata prostora, boja i oblika koji stvaraju harmoniju poput one u muzici i poeziji. Kroz fotografiju oni iskazuju svoj unutrašnji doživljaj prostora kojim se kreću, i u koji transponuju svoje misli i snove. Oni svoju poeziju izražavaju vizuelno i prevazilaze granice jezika.
Fotografije su nastale u Beogradu (Srbija), Sarajevu (BiH), Agri (Indija), Beču (Austrija) , planini Tari (Srbija), Milanu (Italija) i na grčkim ostrvima.

Izložba će biti otvorena u galeriji Proces u Beogradu 18. februara 2016. u 19h.

Nakon Beograda иzložba će biti predstavljena u Beču.

Specijalni gost izložbe je književnik i muzičar Miloš Zubac koji će održati koncert i svirati svoje nove kompozicije, inspirisane najnovijim, još uvek neobjavljenim stihovima njegovog oca Pere Zubca i najaviti tom prilikom album koji ova dva vrhunska pesnika pripremaju.

Ulaz je slobodan.

Naslovna fotografija delo je Nataše Pajović, jedne od autorski izložbe.