U petak, 08. marta, na Dan žena u Galeriji kuće Vojnovića u Inđiji, sa početkom u 19.00 časova, biće  otvorena samostalna izložba istaknutog člana ULUI-a gospođe Gordane Vuksan.

Gordana Vuksan, rođena 1932. u sremskom selu Progaru, u porodici Molerov, kao drugo dete Katarine i Stevana. Raste u umetničkoj porodici, pored oca glumca. Školu za primenjenu umetnost završava 1953. godine u Novom Sadu i kao talentovana, odmah počinje da radi kao stručni učitelj crtanja u osnovnoj školi u Temerinu. Služba je dovodi 1954. U Inđiju, gde počinje da radi u osnovnoj školi „Dušan Jerković“. Tu Gordana Molerov upoznaje kolegu Boška, udaje se 1956. godine i menja prezime u Vuksan. Uz rad u školi, i dvoje dece, 1968. godine završava Višu pedagošku školu u Novom Sadu i ceo svoj radni vek ostaje u školi kao nastavnik likovnog vaspitanja. Na put izvodi generacije učenika kojima je posvećivala i s kojima je provodila radni vek sve do 1989. godine, kada odlazi u penziju. Za svoj prosvetni rad, izuzetno zalaganje i postignute rezultate dobija 1987. godine nagradu „Dušan Vukasović – Diogen“.

Danas iza sebe ima 60 godina plodnog, umetničkog rada, a član ULUI-a postaje među prvima, 1965. godine. Učestvuje na preko 140 kolektivnih i samostalnih izložbi kako u zemlji, tako i u inostranstvu.

Posetioci će moći da pogledaju izložbu do 20. marta 2013.

 

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.