Niz besplatnih džez koncerata biće održan tokom februara meseca, počev od subote 1. februara, od 22 sata, u klubu Akademije 28, a u susret festivalu “ROĐENDAN DŽEZA” koji se tradicionalno organizuje na ovom mestu, svake godine od 26. do 27. februara.

U okviru ciklusa “JAZZ FEBRUAR”, na koncertima – svojevrsnim masterklas radionicama, pod nazivom “JAZZ O’CLOCK”, kroz teoriju i praksu biće predstavljeni različiti stilovi džeza, od njegovih početaka do danas, a publika će moći, ne samo da čuje kvalitetan džez uživo, već i da sazna nešto više o njegovom istorijatu.

Moderator koncerata biće poznati džez pijanista i profesor džez odseka muzičke škole “Stanković” i Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, gdin Miša Krstić, koji će, ovom prilikom, održati i niz kraćih predavanja uz emitovanje retkog video materijala na temu džeza.

Na koncertima će nastupati kvartet profesora u sastavu: Miša Krstić-klavir, Goran Grbić-truba, Predrag Revišin-kontrabas i Dušan Ivanišević-bubnjevi, a njima će se, tokom ciklusa, pridruživati različiti gosti poput Petera Miheliča, poznatog slovenačkog džez pijaniste, a očekuju se i tradicionalni nastupi učenika džez katedre “Stankovića”.

Program JAZZ FEBRUARA:

01.02. 22h JAZZ O’CLOCK: od Nju Orleansa do Čikaga

07.02. 22h JAZZ O’CLOCK: Swing, swing, swing

15.02. 22h JAZZ O’CLOCK: So what – Modal jazz

21.02. 22h JAZZ O’CLOCK: To Be or to Bop

26-27.02. 20h 97. ROĐENDAN DŽEZA – festival

Ulaz na sve koncerte je slobodan, a rezervacije mesta se mogu izvršiti na: 011 3619 342