Foto: Nemanja Đorđević/Balkanrock

U četvrtak, 27. juna, na stadionu Tašmajdan u Beogradu legendarni bend Whitesnake ponovo je usrećio svoju vernu publiku iz Srbije i svojim nastupom oduševio sve prisutne. Koncert je počeo tačno na vreme, u minutu u kom je to bilo planirano.

Publiku željnu dobrog rokenrola od 20h zagrevao je Nikola Pejaković Kolja sa svojim bendom. Kao što je rekao u najavi koncerta: “Za nas koji smo odrasli na hard rocku, nema šanse da popustimo poziv da sviramo kao predgrupa Vajtsnejku!”, Kolja je tako i ispoštovao rečeno i pružio pola sata svirke vrhunskog kvaliteta.

Foto: Nemanja Đorđević/Balkanrock

Ovo nije prvi put da Whitesnake nastupa u Srbiji, ali jedno je uvek isto-od momenta kada se najavi njihov dolazak, do nekoliko dana nakon koncerta među fanovima vlada veliko uzbuđenje. Prvobitna informacija da dolaze na zaječarsku Gitarijadu ove godine planula je u medijima i na društvenim mrežama jako brzo. Uprkos premeštanju koncerta na Tašmajdan, publika nije odustala od organizovanog dolaska iz svih krajeva zemlje. Užičani, Nišlije, Kragujevčani, Vojvođani…svi okupljeni oko epicentra zvanog David Coverdale-ikone rokenrola na Tašmajdanu.

Pogledajte snimak sa koncerta OVDE.

Whitesnake je pre nekoliko meseci objavio novi album “Flesh & Blood” koji promovišu na ovoj aktuelnoj turneji.

Stadion Tašmajdan je bio ispunjen do poslednjeg mesta, a 10 000 ljudi je tokom celog koncerta horski pevalo sa bendom. Emocije su se smenjivale, pojačavale i eksplodirale kada se bližio kraj koncerta. Velikanima kao što su Whitesnake ni iznenadna olujna kiša nije mogla da omete nastup. Zbog ovog gesta zadobili su još veće poštovanje publike jer su uprkos nevremenu ostali uz svoju publiku koja nije odlazila sa stadiona i time upotpunio kompletan spektakl i upisao još jedan datum u istoriju rokenrola.

Set lista:

Bad Boys
Slide It In
Love Ain’t No Stranger
Hey You… You Make Me Rock
Slow & Easy
Ain’t no Love
Trouble Is Your Middle Name
Guitar Solos
Shup Up & Kiss Me
Into… Drum Solo
Band Intros Into…
Is This Love
Give Me All Your Love
Here I Go Again
Still Of The Night

Marina Pešić

Foto: Nemanja Đorđević /Balkanrock