PODELI

Nakon niza književnih večeri sa Majom Klarić iz Šibenika, Nevenom Ušumovićem iz Umaga, Dašom Drndić iz Rijeke, razgovora o Regionalnom književnom konkursu Ulaznica (Zrenjanin), Nezavisnom i neprofitnom samizdatu Knjižuljak (Beograd), predavanja Silvie Dražić o književnosti Judite Šalgo, razgovora sa Teom Tulić, 30. sepembra gost CK13 biće savremeni postjugoslovenski pisac Bekim Sejranović.

Početak programa je u 20h, a očekuje vas predstavljanje njegove najnovije knjige “Sandale”, razgovor o nemanju domovine, iskustvu egzila i pisanju, savremenoj domaćoj književnoj sceni, književnim nagradama…

Razgovar sa književnikom će voditi Bojan Krivokapić.

Bekim Sejranović je rođen 1972. godine u Brčkom, gde je pohađao osnovnu školu. Srednju pomorsku školu, smer nautika, završio je u Rijeci 1989. godine, a magistrirao je Južnoslovenske književnosti 1999. godine, na Sveučilištu u Oslu. Radio kao sveučilišni lektor, sudski tumač za norveški, učitelj norveškog za strance, poštar, građevinski radnik, pomorac i još štošta.

Za roman “Nigdje, niotkuda” dobio je nagradu “Meša Selimović” za najbolji roman izdat u BiH, Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori u 2008. godini.

Roman “Ljepši kraj” ušao u najuži izbor nagrade Jutarnjeg lista i bio kandidovan za nagradu “Meša Selimović” 2010. godine

Knjige su mu prevedene na nekoliko stranih jezika. Živi i radi u Ljubljani, Rijeci, Brčkom, Oslu, Starom gradu (na otoku Hvaru) i još ponegde gde ga put nanese.