PODELI

Bend Kofein je za poslednje video izdanje sa albuma “Integritet u Provaliji” (LampShade Media 2016) ostavio numeru “Kalifornija” koji je premijerno predstavljen u emisiji Bunt na Radio televiziji Srbije.

Ova pesma je ujedno i najstarija na albumu i nastala je 2009. u okviru jednog od bendova koji su predhodili nastanku benda Kofein. Prolazivši kroz razne modifikacije, “Kalifornija” je pesma koja je samostalno našla svoj put kod auditorijuma pa i kod drugih bendova.

Pesma je snimana u tri studija i producirana od strane Draška Popovića. Na gitarama i vokalima su, uporedo sa bendom Kofein, svoj trag ostavili i Alen Jovanović iz benda Goblini kao i Vladimir Radusinović Radule iz grupacije Atheist Rap.

“Ova pesma je najstarija na albumu Integritet u provaliji i zahvaljujući Alenu iz benda Goblini i Raduletu iz benda Atheist Rap, kao i Drašku Popoviću, koji ju je producirao, pesma je dobila novu dimenziju i garažni prizvuk kojem bend Kofein i teži u budućnosti. Poslednja punk rock numera za Kofein i poslednji spot sa aktuelnog albuma najavljuje novo doba benda Kofein kroz retrospektivu 20 godina rada i iskrenu emociju nekada mladih momaka iz vojvođanske provincije”, izjavio je Nemanja Velimirović, frontmen benda Kofein.

 

Album “Integritet u provaliji” možete preslušati na muzičkom servisu Deezer OVDE.