Pančevački bend Ljubičice održaće koncert 26. aprila u Velikoj sali Doma Omladine Beograda. Ovim događajem Ljubičice započinju koncertnu sezonu, koja će do kraja godine obuhvatiti turneju po Srbiji, nastupe na  letnjim festivalima, ali i koncerte u regionu.

Bend obećava da će publika na koncertu doživeti nešto jedinstveno, sjajnu svirku, spektakularnu scenografiju i rasvetu, nove aranžmane poznatih pesama kao i neke pesme iznenađenja. Prolećnim koncertom u Beogradu, grupa proslavlja zasluženi uspeh albuma “Dok čekamo pad”, koji se krajem prošle godine pojavio  na ekskluzivnom ljubičastom vinilu (Menart).

Podrška  na koncertu biće Egret, pančevački muzičar i producent sa svojom ekipom. Predgrupa će početi koncert u 20:30 časova, a Ljubičice na scenu izlaze u 21:15 časova.

Povodom  koncerta u Beogradu, bend  jednoglasno izjavljuje:

“Za nas je Beograd tačka u kojoj stvari počinju i završavaju se, a Dom omladine je posebno važno mesto na kom su se događale prekretnice u životu Ljubičica. Ovim koncertom ćemo zatvoriti jedno veliko poglavlje u našem radu i otvorićemo sezonu malo drugačijih koncerata Ljubičica. Želimo da pozovemo sve prijatelje i fanove da nam se pridruže u Beogradu, da podelimo sve to što se u nama skupljalo odavno. Već dugo razmišljamo o baš ovakvom koncertu koji ćemo uraditi po svojoj želji i uslovima, i mnogo smo uzbuđeni zbog toga.”

Ljubičice su dobitici prestižne regionalne nagrade Milan Mladenović, za pesmu “Dok čekamo pad”, a njihov istoimeni album je po mišljenju mnogih domaćih i regionalnih kritičara, jedan od najboljih albuma prošle godine.

“Dok čekamo pad” je  na ovogodišnjem MENT festivalu  dobio nagradu za album godine, koji dodeljuje  Regionalno udruženje nezavisnih diskografa, RUNDA:

“Zahvaljujemo se Rundi na nagradi, kao i svima koji su glasali. Vrlo smo ponosni i zahvalni na svemu. Rundina nagrada je savršena višnjica na šlagu ovog izdanja i odličan podstrek samopouzdanju koje je tako neophodno da bismo usmerili punu pažnju na naše sledeće izdanje. Hvala!”, izjavljuje bend.

Karte za  koncert Ljubičica u Domu omladine Beograda su u prodaji i možete ih, po ceni od 1.500,00 din  nabaviti putem sistema www.efinity.rs, na prodajnim mestima Efinity Blagajna Štark Arene, Blagajna Dom Omladine, TC Rajićeva (I sprat), kao i preko partnera, odnosno na više od 1000 prodajnih mesta „Moj kiosk“, kao i putem Efinity aplikacije.