Osim Žute minute i beogradski bend Impuls sviraće na bini „Bez prekida“ zahvaljujući glasovima publike.

Bend Impuls osnovan je u novembru 2010. i prvobitno su se zvali Impuls Nasilja. Svirali su po raznim klubovima u Beogradu i van Srbije. Svirali su na gitarijadi u Višegradu, učestvovali su na takmičenjima: Svurf, Chainsaw festival i Demo masters (autorski).

Bend je učestvovao i na prvom BARF-u gde je zauzeo šesto mesto od 68 bendova što je bio veliki uspeh za najmlađi bend na tom takmičenju. Kao svoje najveće uspehe izdvajaju nastup na ovogodišnjem Belgrade Beer Festu, pobeda na takmičenju “Zvezdarijada” kao i učestovanje na prvom festivalu autorskih bendova. Sada se ovom nizu dodaje i nastup na Koncertu godine.

Najveći uticaj na  bend imaju : Partibrejkers, Green day, Ramones, AC/DC.

Trenutno su zauzeti radom na autorskim pesmama.

Na pitanje kakvi su im utisci o izboru za nastup na Koncertu godine, Strahinja Kosovac je odgovorio: „U svakom slučaju prija kada u takvoj konkurenciji osvojite prvo mesto. Svirati na Koncertu godine, koji je jedan od najznačajnijih muzičkih događaja kod nas, predstavlja pravu čast i zadovoljstvo, pogotovo za mladi bend poput našeg. Nadam se da ćemo opravdati glasove publike i pružiti im pravu r’n’r svirku. Do sada još uvek nismo svirali u Novom Sadu tako da je to za nas veliki izazov da se predstavimo publici na najbolji način.“

„Sviranje na velikim festivalima i koncertima daje nam mogućnost da nas čuje i vidi veći broj ljudi što samo po sebi povlači mogućnost organizovanja novih svirki po Srbiji, a samim tim nas stimuliše da još više radimo i napredujemo kao bend. Radujemo se i kontaktima sa drugim bendovima i ljudima koji se bave ovim poslom. Dolazi letnja sezona festivala pa se nadamo i povratku u Novi Sad na Exit.“– odgovorio je Strahinja na pitanje kako će se ovaj nastup odraziti na njihov dalji rad.

Planovi za narednu godinu su im: „Što više živih nastupa po celoj Srbiji, bilo da su festivali ili naše samostalne svirke. U skorije vreme trebalo bi da krenemo na turneju sa jednim poznatijim bendom, ali te planove još uvek držimo u tajnosti. Uporedo sa tim radićemo na našim pesmama i pokušati da snimimo prvi album. Nadamo se da će se na tim svirkama pojaviti i neko ko je zainteresovan za objavljivanje našeg materijala.“

Impuls su:

Strahinja Kosovac (ritam gitara),

Aleksa Milošević (bas gitara i vokal),

Veljko Marković (lead gitara) i

Pavle Savić (bubnjevi).

http://www.youtube.com/watch?v=ffpYEfjolB0

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=ffpYEfjolB0]

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.