U subotu, 14. novembra 2015. u 18.00 časova na sceni “Pera Dobrinović” koncert će održati FUĐIKO HEMING, pijanistkinja iz Japana.

Čuvena japanska pijanistkinja, Ingrid Fuđiko Heming rođena je u Berlinu, 5. decembra 1932. godine.
Prvi put nastupa sa 17 godina, kao srednjoškolka, a kasnije počinje profesionalnu karijeru u saradnji sa Japanskom filharmonijom i drugim japanskim orkestrima. Tih godina gubi sluh na desno uho, ali nastavlja sa koncertima. Sa 28 godina seli se u Evropu, gde se usavršava i istovremeno nastupa. U tom periodu gubi sluh i na levo uho, koji potom delimično uspeva da povrati.

Uprkos svemu tome, Ingrid Fuđiko Heming uspešno gradi svoju koncertnu karijeru koja 1999. godine doživljava pravi procvat. Te godine Hemingova postaje senzacija u Japanu nakon izdavanja svog prvog CD-a, na kojem je izvela Listovu kompoziciju „Malo zvono“. Izdanje je prodato u više od dva miliona primeraka, što je neobičan fenomen u svetu klasične muzike. Od tog trenutka kreće veoma bogata internacionalna karijera Ingrid Fuđiko Heming koja je vodi u najpoznatije koncertne dvorane svetskih metropola poput Njujorka, Londona, Pariza, Berlina, Milana, Beča, Praga…

Prošle godine publika u Beogradu i Senti imala je priliku da uživa u njenoj virtuoznosti.

Do sada je izdala 15 CD-ova od kojih su četiri nagrađena priznanjem „Album godine klasične muzike“ na dodeli Japanskih zlatnih nagrada, i to je bio prvi takav slučaj u istoriji.

Cena ulaznice je 150,00 dinara.