Od prve “invazije” britanske muzike sa kraja pedesetih, Bitlmanije, gruvi šezdesetih, koloritnih sedamdesetih, rađanja panka, “Kul Britanije” i Britpopa gotovo je nemoguće pronaći trenutak u modernoj muzici u kom Velika Britanija nije imala važan položaj i ogroman uticaj.  Teško je pronaći relevantan muzički bend u svetu, na vremenskoj liniji od polovine prošlog veka do danas, koji nije stvarao ili istraživao na temeljima nekog sastava iz Britanije.U sklopu programa obeležavanja 180 godina diplomatskih odnosa UK i Srbije, a na tragu nastupa brojnih  popularnih britanskih bendova u Srbiji, kao i važnih snimaka koje su jugoslovenski i srpski bendovi napravili u UK, Ambasada Velike Britanije u Srbiji i Studentski kulturni centar Novi Sad pozivaju autorske bendove iz Srbije,  da im se jave sa demo snimkom obrade jedne muzičke numere sastava iz Velike Britanije koji je na njih izvršio snažan kreativni uticaj.

Po zatvaranju konkursa, najzanimljivi i najbolji snimci omogućiće izabranim bendovima profesionalno snimanje obrade u studiju.

Rezultat konkursa biće predstavljeni serijom nastupa i kompakt disk izdanjem, koje će pokušati da predstavi šarenolikost srpske scene na koju je britanska pop i subkultura ima(la) uticaj.

Konkurs je otvoren od 20. juna do 20. jula 2017. godine, a demo snimke bendovi mogu slati na e-mail: skcnovisad@gmail.com. Uz demo snimak pošaljite i kratak CV benda i korisne linkove u vezi sa bendom.