Peto izdanje R:EVOL:UTION festivala predstavlja novu lokaciju, nove datume, ali istu, sjajnu energiju i koncept za svoj jubilej. Festival će biti održan od 8. do 10. avgusta, na novoj lokaciji, Casa Verde, u šarmantnom Temišvaru, na svega 150 km od Novog Sada i Beograda. I ove godine na 10 festivalskih bina i zona nastupiće brojni izvođači i zabavljači, uz Kosheen, kao glavne zvezde festivala.

Casa Verde jedan je od najatraktivnijih parkova u Temišvaru sa prirodnim dekorom koji čine bajkovite kućice i mali zamak na kojem će se naći nesvakidašnji maping. Savršeni beg iz grada u prirodu, Revolution pretvara u sebi svojstven festival bogat sjajnim muzičkim i umetničkim programom.

Slavna bristolska grupa Kosheen, nastupiće 8. avgusta na glavnoj bini R:EVOL:UTION festivala. Prepozatljivi vokal, Šijen Evans dolazi u punom sastavu sa svojim live bendom i predstaviće se prvi put temišvarskoj publici sa čuvenim i vanvremenskim hitovima kao što su “Catch”, “Hide U”, “Suicide”, “Empty Skies” i mnogim drugim. Nakon vrtoglavog uspeha prvog albuma “Resist” i brojnih prestižnih muzičkih  nagrada, Kosheen  nastavlja da oduševljava svoje fanove albumima “Kokopelli”, “Damage”, “Independence” i “Solitude”. U raznim intervjuima, Šijen Evans često spominje nastup na EXIT festivalu kao jedan od najdražih, ističući da je energija  više desetina hiljada ljudi  iz publike koja je pevala u glas sve pesme bila neopisiva. Pripremite se za novi nalet drum and bass energije i još jedan nezaboravan nastup sastava Kosheen.

Za ljubitelje elektronskog zvuka, već čuvena bina Electric Apex će sa zadovoljstvom ugostiti neke od najpoznatijih DJ-eva_rumunske micro-house scene kao što su Amorf live, Atipic showcase, Livio & Robi i Praslea.

Gaia Trance Zone ponudiće posetiocima prepoznatljiv trance zvuk uz fenomenalnu dekoraciju u neodoljivim fluo bojama. Među izvođačima naći će se savršena kombinacija srpskih i rumunskih DJ-eva kao što su Imaginarium live, Latam, Moca, Psylev, Stole, Vlada, Xoa, Zarma i Zenesis.

EARLY BIRD ulaznice po ceni od 1950 dinara za 3 dana nezaboravnog  festivalskog iskustva

Ulaznice za R:EVOL:UTION festival biće u prodaji od 18. jula na blagajnama Gigs Tix-a kao i putem sajta www.gigstix.com po ceni od 1950 dinara za sva tri dana, dok cena jednodnevne ulaznice iznosi 1450 dinara.