PODELI

Mart 2017. ostaće u pamćenju ljubitelja novosadskog paba Lazino tele jer se ovog meseca obeležava decenija njihovog postojanja. Predviđeno je da rođendanska žurka traje četiri dana sa nastupima na dve bine. Slavlje je započelo u četvrtak, 2. marta kada su nastupali Moonshine Alligators, Cotton Pickers, Texas Flood i specijalni gost Perpetuum mobile.Na proslavi desetog rođendana novosadskog paba Lazino tele drugog dana jedan od izvođača bio je Kralj Čačka.

Petak uveče obeležio je nastup  Kralja Čačka, benda neobičnog imena koji je  pružio  upravo kraljevski doživljaj atmosfere, muzike i neobičnih tekstova. Oni predstavljaju muziku za uši i uživanje, izvanredan nastup i ophođenje prema publici. Među brojnim pesmama ovih izvođača, pažnju su privukle pesme poput “Spusti svetlost na put”, “Spavam u špajizu”, “Nizbrdo pravo”.

Posetioci su imali priliku da uživaju u nekoliko sati kvalitetne muzike, da se sažive i uživaju sa bendom u već odavno poznatim pesmama poput “Pada u Ljigu”, “Moj avatar” i “Deda Mraz je švorc”, a  tako i u pesmama sa debitantskog albuma “Zemlja snova” koji je izašao u decembru prošle godine.  Čuli smo i pesmu po kojoj album nosi ime, a za koju je nedavno urađen i spot. Bilo je lepo slušati i pesmu koja je od Leonarda Cohena preko Džonija Štulića stigla i do Kralja Čačka koji ju je doneo nama. Ta pesma, “Partizan” (“The Partisan”)   jedan je od dokaza da umetnost briše sve vrste granica, vremenskih i prostornih.

kralj_cacka2
Dobroj atmosferi je doprineo i prijatan odnos benda sa publikom koja je bila željna produžetka, te smo čuli i pesme po imenu “Tuga rodnog kraja” i “Zašto su tvoje oči prazne”, ali i  autograma i razgovora sa muzičarima.

Pored Nenada Marića, svima poznatog pod pseudonimom Kralj Čačka, nastupali su i Igor Božić na bubnjevima, Miladin Stojković za kontrabasom kao i Marko Marić koji je bio zadužen za električnu gitaru i klavijature. Njih četvorica uspeli su da naprave odličan balans bluza i džeza koji su Novosađani prepoznali i sa radošću prihvatili što potvrđuje posećenost kako ovog, tako i nastupa u Bulever books-u pre nekoliko meseci kada je Marić promovisao svoju zbirku pesama “Na margini”.
Ovaj nastup bio je primer dobre rođendanske žurke. Do sledećeg nastupa Kralja Čačka, uživaćemo svakako u novim pesmama, a do tada, za vas biramo pesmu “Predveče”.

Tekst i foto: Mina Erić, Marija Tomić