Jedan od najpopularnijih i najdugovečnijih beogradskih i srpskih hard-rok bendova Kraljevski Apartman, gostuje u Zagrebu 07.decembra. u renoviranom prostoru   “Klaonice” i 08.decembra u Ljubljani.

Nakon grupa Exodus, Zvučni zid, Bicikl i Tvrdo srce i Velike uši , gitarista Zoran Zdravković osnovao je Kraljevski Apartman, i tada mu dao ime “Apartman 69″. Trinaest godina kasnije Zdravković, uz podršku frontmena Riblje čorbe Bore Đorđevića, osniva novu grupu zajedno sa Zoranom “Lotkeom” Lalovićem (pevač) kojoj su dali ime Kraljevski Apartman.

Kraljevski Apartman objavio je svoj novi studijski album pod nazivom “Igre bez Pravila”na kome se nalazi 13 pesama. Kompletan materijal snimljen je u studiju “Dobro polje”tokom ove godine, a producent albuma objavljenog pod etiketom “Power Music” je pevač Zoran Lalović Lotke.

Sa novim albumom Apartman je predstavio i novu postavu, koju sada uz udarnu trojku Zorana Zdravkovića, Zorana Bakija Radovanovića i Zorana Lotketa Lalovića, čine Nebojša Maksimović (klavijature) i Vladimir Rajčić (bas gitara).

Kraljevski apartman puni klubove širom Srbije, svira na trgovima i dosta je aktivan po moto skupovima pa ga slobodno možemo svrstati u jednu od vodećih rock grupa u Srbiji.

Kao jedna od predgrupa Kraljevskom Apartmanu  nastupiće sve popularniji hrvatski gotik-metal bend Dražen Vega. Nedavno je izdao novi spot za pesmu “I dok gorim” sa aktuelnog albuma “Krvarim od zabluda”, koji je pobrao pozitivne kritike širom regije. Publika u Srbiji imala je priliku da se upozna sa ovim bendom u aprilu ove godine kada su imali veoma uspešnu mini turneju u nekoliko gradova u Srbiji.

Još jedna predgrupa Bad Mushrooms upotpuniće ovu pravu hard rock feštu- bend koji je nastao 2008. godine a publici su poznati po izvrsnim coverima Led Zeppelina, Deep Purplea, Uriah Heepa i ostalih 70’s hard rock bandova.

Početak koncerta je u 22 h a pretprodaja karata biće na blagajni kluba Klaonica po ceni od 30 kn, a na dan koncerta 40 kn.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=HRBLDQiaEXY]

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.