PODELI

U petak, 25. oktobra očekuje vas velika Heavy Metal & Hard Rock žurka na Božidarcu u okviru serijala Vračar Rocks! sa početkom u 20h.

Nastupaju Kuga, Granulom, Groteska i Courtesy Of None.

Kuga je heavy/speed/thrash metal bend iz Beograda nastao 2003. godine , te je povod za ovaj koncert proslava jubileja, 10 godina od nastanka grupe Kuga. Iza sebe imaju jedan album ,“Najcrnje noći”, a trenutno je u pripremi i drugi, “Pakleni Ratnici “. Počev od 2003. pa do danas, Kuga ima zavidan broj koncerata sa stranim i domaćim izvođačima, te pored Srbije imaju bazu fanova i u BiH i u Bugarskoj, gde su uvek rado viđeni gosti. Interesantna je i činjenica da su dve pesme grupe Kuga deo soundtrack-a popularnog domaćeg filma ,”Crna Zorica”.

Granulom

Granulom je heavy metal grupa iz Sofije (Bugarska). Iako postoje već 20 godina, nastup u Božidarcu na Vračar Rocks festivalu biće tek drugi u srpskoj prestonici. U Bugarskoj su vrlo cenjeni – nastupali su ispred grupe Motorhead, Megadeath, W.A.S.P. Predvodi ih izuzetan i unikatan ženski vokal – Nađa . Publika će u petak imati izvanrednu priliku da oseti duh starog heavy metala koji Granulom neguju.

GROTESKA

Groteska je gothic/dark metal bend iz Beograda, nastao 2006. godine. Iza sebe imaju album, “Minut Tišine” a trenutno su u potrazi za izdavačem drugog albuma. Groteska je orginalan bend utoliko što pevaju na srpskom. U moru šablonskih grupa ovog pravca, Groteska uvek nudi nešto novo i neobično.

courtesy of none

Courtesy Of None je mlad metal bend iz Beograda. Postoje tek nešto više od godinu dana. Stvaraju po uzoru na AC/DC, Guns ‘N’ Roses, Avenged Sevenfold, Metallica, Iron Maiden, Black Sabbath, Megadeth, Alter Bridge. Momci vredno rade i uskoro ulaze u studio kako bi snimili svoj album prvenac .

Ulaznice po ceni od 250 dinara mogu da se kupe u pretprodaji u Felix Shopu (TC Sremska), dok će na ulazu u Božidarac karte koštati 350 dinara.