Jedna od najprovokativnijih grupa sa prostora bivše Jugoslavije, majstori performansa i angažovanog muzičkog stvaralaštva, kultni slovenački kolektiv Laibach u utorak, 28. novembra održaće ekskluzivni koncert za sve generacije u novosadskom Srpskom narodnom pozorištu, na sceni Jovan Đorđević.

Sastav koji ne treba posebno predstavljati, u Novi Sad dolazi u okviru evropske turneje pod nazivom “Love is Still Alive” ( Ljubav je još uvek živa), na kojoj predstavlja istoimeni projekat. Ovaj projekat je nedavno objavljen i na vinilu i CD-u.
Reč je o materijalu koji se odnosi na naučnofantastični film iz žanra crne komedije, Iron Sky – The Coming Race (Gvozdeno nebo – nadolazeća rasa), za koji je grupa Laibach pripremila originalnu muziku.

Uz to, grupa će predstaviti odabrane numere sa svojih nedavno objavljenih albuma, uključujući neke starije pesme sa svojih predstojećih projekata i set Laibach klasika, koji se protežu od ranih 80-ih do danas, ali i veoma aktualnu preradu pesme Leonarda Cohena “The Future” te na nju nadovezujuči se novi singl “The Engine of Survival”.

Ulaznice po POKLON ceni od 1.200 dinara za najvernije fanove biće u prodaji od srede, 18. oktobra u podne putem prodajne mreže GIGS TIX, a količine ulaznica po ovoj ceni su vrlo OGRANIČENE, te će vredeti najduže 24h ili dok se kontigent ne rasproda.