PODELI

Sjajni kragujevački pank kvartet krenuo je punim plućima, tokom leta, sa promocijom svog trećeg studijskog albuma “Mediokreten”, objavljenog za izdavačku kuću “Take it or Leave it records”. Nakon koncertno bogate sezone vreme je za medijsko predstavljanje, ovog, po ocenama znamenitih rok autoriteta, po svim parametrima, vanrednog muzičkog izdanja.

Od juče je u javnost pušten njihov drugi video singl, urađen za pesmu “Nauči me”.

“Kako pronaći smisao i veru za dalje, u ovom trenutnom vrtlogu besmisla, kada većina stvari, za koje znamo i koje čine naš život ovakvim kakvim jeste, svakim danom sve više i više gube na smislu” – objašnjavaju članovi grupe glavnu ideju vodilju koja im je pokazala kuda se u ovoj slojevitoj video priči moraju kretati.

U spotu se, pored grupe, pojavljuje dosta različitih karaktera, njihovih vernih drugara, prijatelja benda, od kojih je svako na neki način stalni član LUR porodice. Spot je sniman u Sali bivše bioskopske dvorane “Šumadija”.
Video produkcija: TOTAL ADV (Ivan Jevremović, Nenad Staletić), animacija i specijalni efekti: Ivan Jevremović, montaža: Ralle Petrović (RAX MEDIA).

Koncertna promocija novog albuma “Mediokreten” zakazana je za subotu 3. oktobar, u Bašti Doma omladine, u Kragujevcu, sa početkom u 20:00. Kao podrška, zajedno sa njima, nastupaju i dva prijateljska benda, DOK7 (Niš) i The Socks (Velika Plana). Posebni gosti ovog promotivnog nastupa biće i legende šumadijske rok scene – Dragoslav Tanasković Trnda (Istok Iza/ Debela Nensi) i Saša Vujić – Vuja (KBO!).

Karte su već u pretprodaji po ceni od 200 RSD, na dan koncerta biće 300 RSD, i mogu se nabaviti u: caffe Oblomov, caffe Nemam Ve De, Dom Omladine, caffe Republica.

Osim novih stvari, na koncertu će svirati i stvari sa prva dva albuma i nekoliko obrada omiljenih bendova, što je u startu garancija dobre žurke.

CD „Mediokreten“ je u prodaji u limitiranom tirazu po promotivnoj ceni od 300 dinara.