Lake Fest, najveći rok festival u Crnoj Gori, ove godine će biti održan po četvrti put  pored Krupačkog jezera u Nikšiću u periodu od 25. do 27. jula.

I ove godine Lake fest će ugostiti neke od najboljih izvođača sa prostora nekadašnje Jugoslavije: Laibach, Gibonni, Van Gogh, Davorin i Bogovići, Orhodox Celts, Kultur Shock, Dječaci, Feud, Negative, S.A.R.S. Sunshine, Brkovi.

Osim afirmisanih izvođača festival otvara prostor i za mlade i nove bendove iz Srbije i Crne Gore koji će nastupati u popodnevnim satima.  Drugu godinu zaredom Lake fest ima saradnju sa Belgrade Demo Festom čiji će ovogodišnji pobednik grupa Strah od Džeki Čena i finalisti Kiza Bluza bend i Ubrzo Potom  otvarati koncertne programe po danima na glavnoj bini.

Jedinstveni ambijent koji pruža jezero Krupac daje dodatnu prednost što se tiče samog ugođaja i provoda posetilaca. Pored osvežavajuće i čiste vode za kupanje, na samoj obali jezera. nalazi se kamp naselje. Tokom prethodne tri godine u kampu boravilo je više desetina hiljada ljudi iz svih krajeva bivše Jugoslavije, ali i iz mnogih zemalja Evrope, a atmosfera i druženje u kampu je postalo jedno od obeležja festivala. Kompletan prostor je opremljen svim infrastrukturnim objektima i za sve kampere biće obezbeđeni restorani, šankovi, ambulante i brojni drugi sadržaji. U blizini grada se nalazi  manastirski kompleks Ostrog, nešto dalje planinski centar Žabljak,  a udaljenost do mora je manja od 100 km te brojni posetioci koriste priliku da obiđu i ove popularne turističke destinacije.

Cene ulaznica za sva tri dana je 25 eura, dok će jednodnevne ulaznice biti 10 eura.

Promocija festivala biće održana u četvrtak 10. jula od 20h u Čorba kafeu u zoni Savamale u Beogradu gde možete čuti više detalja, a takođe, informacije su dostupne i na sajtu  www.lakefest.me.