PODELI

Grupa Laibach najavila je izlazak svog novog studijskog albuma pod nazivom «Also Sprach Zarathustra» za jul ove godine. Muzika za album originalno je napravljena za pozorišnu produkciju «Also Sprach Zarathustra» iz 2016, zasnovanu na monumentalnom delu velikog nemačkog filozofa Friedricha Nietzschea. Na diskografskom izdanju bend će doraditi muziku za predstavu, i to u saradnji sa simfonijskim orkestrom RTV Slovenije.S istim orkestrom Laibach će u Lisinskom u Zagrebu 9. maja izvesti program «Naše pesme, vaši snovi». Na bini Lisinskog biće oko 90 ljudi što je najveći i najzahtevniji Laibachov koncert ikad održan u Hrvatskoj te jedna od najvećih produkcija postavljenih na scenu zagrebačke koncertne dvorane.

Prvog maja Laibach su održali koncert u južnokorejskom gradu Jeonju postavši jedini rock bend u istoriji koji je nastupio u obe Koreje. Iste večeri na tamošnjem filmskom festivalu prikazan je njihov dokumentarac »Liberation Day«.

Ulaznice za zagrebački koncert mogu se kupiti po cenama od 190, 220 i 250 kn, na prodajnim mestima i online servisima Ulaznice.hr i Eventim.