EXIT Photo Team

Prvo ime ispred EXIT Echosystem Music & Talent Office-a, producentkinja, DJ-ica, muzički vunderkind i mlada nada svetske elektronske muzičke scene – Lanna, koja je prošle nedelje osvojila srca publike na Exitovoj mts Dance Areni, pobednica je ovogodišnjeg LMF takmičenja, čime je dobila priliku da nastupi u Las Vegasu.

„Vau, ne mogu da opišem svoju sreću! Puno hvala svima“, napisala je ona.

Nakon neverovatnog nastupa na EXIT festivalu 6. jula, u okviru jedinstvenog all-female koncepta, gde je stala rame uz rame sa najmoćnijim ženama svetske elektronske scene – Ninom Kraviz, Indirom Paganotto i Amelie Lens – Lannu su dočekale sjajne vesti. Ona je dobila nagradu za najbolji set na ovogodišnjem takmičenju LMF, čime je osvojila nastup u Las Vegasu.

Lanna je svoj proboj ka zvezdama započela kada je kao trinaestogodišnjakinja prvi put nastupila na Exitu, kao najmlađa učesnica višestruko nagrađivanog evropskog festivalskog šampiona, a do sada je već delila binu sa nekim od najvećih svetskih muzičkih zvezda, kao što su Paul Kalkbrenner, Nina Kraviz, Amelie Lens, Indira Paganotto, Tijana T i drugi. Prošle jeseni, počela je da se bavi i muzičkom produkcijom, počevši od prvog samostalnog singla „My Journey“, nakon čega je usledio EP „White Shadows“ sa poznatim britanskim producentom Sebastianom Haasom, a ova saradnja donela joj je titulu najmlađeg producenta koji se našao na Beatportovoj Top 100 Progressive-House listi.

Ovu godinu započela je u snažnom i moćnom ritmu – najpre setom otvaranja na spektakularnom EXIT Dance Arena Belgrade Takeover događaju sa Paulom Kalkbrennerom, nakon čega je imala priliku da zatvori umaški Sea Star festival, gde je hiljade fanova rasplesala i zadržala do ranih jutarnjih sati, nakon nastupa psy-techno kraljice Indire Paganotto. Prošle nedelje osvojila je srca publike Exitove mts Dance Arene, ali i koleginica producentkinja i DJ-ica Nine Kraviz, Amelie Lens i, takođe, Indire Paganotto, koje su nastupile iste večeri u okviru jedinstvenog all-female koncepta.

Od ove godine, Lanna je prva predstavnica EXIT Echosystem Music & Talent office-a, sveobuhvatnog centra za razvoj svetskih muzičkih zvezda, ali i ovogodišnji Youth Star – primer i zvezda vodilja svoje generacije. Takođe je jedna od odabranih u segmentu elektronske muzike u okviru nacionalnog konkursa Serbia Creates: The Spotlight – do kraja godine očekuje je niz nastupa na najpoznatijim domaćim i regionalnim festivalima, od kojih je prvi na hrvatskom Forestlandu. Njen karijerni put tek počinje, a uskoro će imati priliku da po prvi put nastupi „sa druge strane okeana“, ni manje ni više nego u Las Vegasu.