PODELI

Treći Belgrade Riot Fest održaće se 21. oktobra od 20h u sali Amerikana Doma omladine Beograda. Na ovom izdanju, sada već tradicionalnog festivala nastupiće bendovi: Birtija, Drink Or Die, Žuta minuta, Štab i Cepeni Ćunci, a kao hedlajneri najavljeni su legendarni pankeri iz Velike Britanije – The Last Resort.
The Last Resort je ime dobro poznato svima koji su pratili i prate punk i Oi scenu još osamdesetih godina – jedan su od prvih i najpopularnijih Oi bendova na svetu.  1980.godine započeli su svoju priču koja još uvek traje, a ime su bendu dali po tada popularnoj skinhed prodavnici u Londonu koja je postala simbol ovog pokreta i životnog stila britanskih pankera. Dve godine kasnije izdali su album „A Way of Life – Skinhead Anthems“ a tokom godina objavili su još 4 albuma i nekoliko kompilacija. Trenutno snimaju novi album i kažu da se nadaju da će uspeti da i na njemu ožive pravu street Oi energiju po kojoj su i poznati, a nagoveštavaju i da će se u narednom periodu snimati još neki video spot. Nedavno su nastupali na Rebellion festivalu, imali su udela i u memorijalnom koncertu posvećenom Mikiju Ficu (Mickey Fitz), a od nastupa koji ih očekuju u narednim mesecima, sa zadovoljstvom izdvajaju i ponovni dolazak u Beograd.

„Poslednji put kada smo bili tamo, svirali smo na brodu…koji, srećom, nije plovio, pa niko nije dobio morsku bolest“, prisećaju se momci i dodaju: „Sigurni smo da će to biti super koncert i da ćemo se dobro provesti!“.
Pored ovog legendarnog britanskog benda, na trećem Belgrade Riot festivalu nastupiće i domaći bendovi Birtija, Drink or Die, Cepeni ćunci, Štab i Žuta minuta.
Ulaznice za Belgrade Riot III po ceni od 1490 dinara već su u prodaji na svim prodajnim mestima Eventima kao i online na www.eventim.rs. Na dan festivala cena ulaznice iznosiće 1890 dinara.

Organizator festivala: Route 011