PODELI

Ljubitelji Let 3 konačno imaju prilike da pogledaju novo remek delo kontroverznih riječkih rokera. Naime, „Divljakuša” je prvi singl kojim Let 3 daju uvid u rad na novom materijalu.

Lako pamtljiv refren odmah ulazi u uvo i dokazuje da su Riječani zaista bili u kreativnom zamahu kada su stvarali novi album, budući da ovaj singl već sada može stati uz rame klasicima sa njihovih prethodnih 9 albuma iz 26 godina duge muzičke karijere.

Videospot je snimljen pod pokroviteljstvom BECK’Sa u okviru retrospektivne izložbe međunarodno poznate umetnice Vlaste Delimar  , a Mrle je objasnio kako su Let 3 i Vlasta Delimar kliknuli na prvu: “Naša suradnja s legendarnom Vlastom Delimar leži u našem jednakom senzibilitetu prema umjetnosti i performansu, što nas je i dovelo do zajedničke suradnje. Vlastina izložba savršeno se uklopila u scenografiju za novi spot, a ono što je nedostajalo mi smo doveli. A to su bile ovce, i to njih čak šesnaest. Evo idealnog spoja popularne kulture i suvremene umjetnosti.”

Uz hedonističke slike koje preovladavaju u spotu, ritam sekcija jednostavno izvlači iz dubine poriv za divljačkim skakanjem na nekim budućim koncertima, dok Prlja svoju “Divljakušu” časti epitetima poput divlji ris, gmazulja divljeg roda, šumska divlja kupina, divlja ruža, muhara…

Upravo u subotu, 9. avgusta posetioci LOVE FESTa u Vrnjačkoj Banji imaće prilike da među nastupima preko 70 izvođača, vide i legendarni, kontroverzni, ekscentrični…kako god ga etiketirali svakako uvek drugačiji Let 3!


.