Nakon fenomenalnog premijernog solo nastupa u regiji, irska kantautorka Lisa Hannigan se u sklopu evropske turneje u okviru koje promoviše prošlogodišnji album „At Swim“ vraća u Srbiju, ovoga puta sa bendom gde će 28. marta nastupiti u Domu omladine Beograda (Velika sala) i dan kasnije u klubu Firchie Think Tank Studio (Velika sala) u Novom Sadu sa početkom u 21h.

Aktuelni singl „Undertow“ sa albuma „At Swim“ do sada je primio mnoštvo pozitivnih kritika. Album je zauzeo 24. mesto na top listi UK Charts, a album je nominovan i za nagradu Irish Choice Music Prize za 2017. godinu.

Nakon dvogodišnje turneje na kojoj je promovisala svoj prethodni album „Passanger“ Lisa Hanigan je započela rad na svom novom albumu, koji se delom tiče nostalgije za domom i Dablinom, ali I ljubavi. Od samog početka i pesme „Fall“ donosi potpuno drugačiji akustični zvuk. Sa svakom novom pesmom putujemo sve dublje u magični prostor gde se gube granice između ljubavi i smrti, prošlosti i sadašnjosti, tuge i sreće. Daleko od Dablina i svoje kuće, Lisa Hanigan je album stvarala u Londonu. Udajena od sigurnog mesta, Lisa kaže da se osećala izgubljeno i uplašeno, a njeno stanje je uticalo na nove pesme koje su bile u procesu nastanka. Album su obeležile pesme poput balade „Ora“, zatim „A Prayer for the Dying“ ili „Snow“ koju je napisala zajedno sa Aronom Desnerom, producentom.

Pesme koje sadrže čudne melodije pomešane sa violinom i akustičnim zvukom gitare, kao i tekstovima koji su inspirisani ličnim iskustvom, ili iskustvom bližnjih, su upravo ono što nam Lisa daje na novom albumu na kom je želela da pokaže više. Pesme koje je napisala su direktne, prirodne i toliko savršene da zajedno grade jednu celovitu priču, poznatiju kao „At Swim“.

Ova mlada kantautorka prvobitno dospeva u žižu javnosti 2001. godine, i to kao ženski vokal uz Demijena Rajsa na njegovim najprodavanijim albumima „O“ i „9“. Svoju solo karijeru započinje 2007. godine, od kada je objavila dva studijska albuma „Sea Saw“ (2008), „Passanger“ (2011) i aktuelni „At Swim“ (2016). Sarađivala je sa mnogim poznatim muzičarima, od Reja Lamontanja do Herbija Henkoka, i osvojila je mnoge muzičke nagrade i nominacije, kako u Irskoj, tako i u Americi. Lisa pleni svojim šarmom, a njen snažni vokal ostavlja bez daha.

Ulaznice za novosadski concert se mogu kupiti od petka, 10. februara (od 10 časova) po promotivnoj ceni od 900 dinara (ograničen kontigent!) na prodajnim mestima Eventim-a, Gigstix-a i DD Tickets-a. Kada se rasprodaju promotivne ulaznice, regularna pretprodajna cena do dana koncerta iznosiće 1200 dinara, a na sam dan za ulaznicu je potrebno izdvojiti 1500 dinara.