PODELI

Nakon duže koncertne pauze u Zagrebu, Lollobrigida se vraća nastupom u Tvornici kulture na Valentinovo, u subotu 14. veljače, a kao gosti nastupit će Barbari i The Hendikeps.

Jedan od najpoznatijih bendova u regiji, Lollobrigida, zaradili su mnoge simpatije sa svojim electro disco punk melodijama s kojima je sve počelo, a jureći prema četvrtom albumu zvuk benda se okreće prema žešćem i indie rock izričaju.

 

Nova postava benda donosi osvježenje u zvuku koji je pojačan gitarama, a to se posebno ističe u najnovijem singlu “Najbolji život”. Članovi benda uz Idu i Petru su mladi punk rock dečki iz Beograda – Damjan, Bole, Marko i Nemanja, na gitarama, bass gitari i bubnjevima, a time nastup uživo postaje puno žešći.

Dosadašnja četiri singla, od “Uzalud” koja pokazuje punk varijantu benda, preko “Zašto” koja ima zarazni refren i “Reklama” koja miriše na rock ‘n’ roll, te najnovije stvari “Najbolji život” imaju primjetan utjecaj gitara čime one postaju novootkriveni glazbeni resurs Lollobrigide. Nakon dužeg koncertnog izbivanja iz Zagreba, Lollobrigida nastupom na Valentinovo dolazi obnoviti svoju vezu s gradom. Svirke uživo u ovoj postavi benda postaju puno snažnije, na tragu onoga što će se moći čuti na novom studijskom albumu koji će uz nove stvari sadržavati i do sada sve objavljene singlove.

Barbari su peteročlani bend formiran oko Barbare Munjas, bivše članice najpoznatijeg istarskog benda Gustafi, te novo veliko ime na domaćoj pop rock sceni. Krajem 2013. dali su do znanja da na njih treba ozbiljno računati te su se predstavili debitantskim albumom ‘Monfiorenzo Underground’, a uz najavni singl “Mjesečina” zaredali su se i “Realnost”, “Patološki lažljivac” ili pak “Moje vrijeme”. Uslijedio je niz pozitivnih recenzija i uvrštavanje među 10 najboljih domaćih albuma objavljenih 2013. godine. S nemalim brojem održanih koncerata iza sebe, Barbari početkom prosinca 2014. izbacuju drugi album “Santa Barbara” objavljen kao besplatni download na njihovoj stranici. Predstavili su ga singlom “Ma neme veze” i aktualnim “4”. Barbari su uz svoje direktne tekstove također žestoki, zarazni i pozitivni, a sve što rade je veselo i energično što se vidi u njihovim nastupima.


.

Foto: exitfest.org