Poznata banjalučka operska pevačica Maja Manojlović Dobrijević objavila je novi video singl, i to uz podršku članova rok sastava Neuro i metal benda Tanker, a ovoga puta reč je obradi pesme “Zovi me” sastava Sopot.

Onima koji prate Majin rad dobro je poznato da ona već dugo sarađuje sa banjalučkim rok muzičarima, te da joj je ovaj muzički izraz veoma blizak. Takođe, izbor pesme electro dub sastava Sopot sa njihovog poslednjeg izdanja “Sopotnik” nije bio slučajan, jer je upravo Maja zaslužna za prateće vokale u numeri “Zovi me”.

“Čula sam pjesmu dok je još bila u radnoj verziji, jer je ‘Sopotnik’ sniman kod nas u studiju. Od prvog momenta pjesma je postala moj favorit na albumu, a moja prva misao je bila: ‘Želim pjevati prateće vokale na ovoj pjesmi. Tako je i bilo. Bekove sam otpjevala, a kada sam dobila ideju da radim covere pjesama banjalučkih bendova, pjesma ‘Zovi me’ je bila ‘pod moranje’. Mislim da smo uradili dobru stvar”, ističe ona.

Kako je obrada zamišljena kao nešto tvrđa verzija originala, Maji su u pomoć priskočili gitarista Saša Rogić i bubnjar Đorđe Stanivuković iz metal sastava Tanker, kao i Ninoslav Dobrijević  Tiki, basista grupe Neuro, ali i Majin suprug, u čijem je studiju “Digital Boyler” snimana i miksana pesma.

“Mislim da je ovo sjajna prilika da se podcrta priča o banjalučkoj muzičkoj alternativnoj sceni, da se vidi da mi živimo i radimo jedni s drugima. Po meni je zanimljiva činjenica i to da su i ‘Tanker’, ‘Neuro’ i ‘Sopot’ nagrađeni učesnici Demofesta, a i to da su njihovi albumi snimani u ‘Digital Boyler’ studiju. Sve domaća radinost. Mogu spomenuti i pohvaliti se da sam i ja nastupala na prvom Demofestu sa bendom ‘Grof Đuraz’. Ovo može biti zanimljiva priča”, zaključuje Maja.

Saša kaže da mu je bilo veliko zadovoljstvo raditi ovu obradu, a posebno sa nabrojanim muzičarima, jer je reč o njegovim drugarima sa kojima svakako svira.

“Maja je pjevačica koja ima ogroman potencijal kada je njen glas u pitanju, ali i rad, jer ona ne pokazuje nikakve znakove smetnji čak i kada pravi ekstremne zaokrete od operskog pjevanja do heavy rock zvuka kakav ima obrada ‘Zovi me’. Nema predrasude i izuzetan je partner u poslu. Ostatak muzičarske ekipe su ljudi iz ‘Tanker’ posade, tako da su problemi tokom snimanja bili ravni nuli. Upoznao sam i Teu Jagodić, koja je takođe veliki profesionalac, koja ima stila i zabavno je raditi sa njom. Jednostavno uživao sam i bilo mi je super zabavno”, istakao je Rogić.

Kada je u pitanju njegov matični sastav Tanker, podseća da su u decembru izbacili prvi singl “Second Frequency” sa nadolazećeg albuma, a za koji dan pojaviće se i drugi, i to za naslovnu “Shores of The Weeping Willow”, a potom sledi i ostatak albuma.

“Gust raspored u Tikijevom studiju ‘Digital Boyler’ malo odlaže sve to, ali radimo punom parom čim nam se ukaže slobodan termin”, navodi Saša.

Inače, video za numeru “Zovi me” urađen je u Digital Boyler produkciji, za kameru i montažu spota bila je zadužena mlada banjalučka umetnica Tea Jagodić, a za režiju Ninoslav Dobrijević.