Foto: YouTube/ Screenshot

Novi album “Nojeva varka” biće objavljen 21. decembra, a za sada smo sa njega čuli pesme “Udahni”, “Flešbek” i najnoviju, “Dvadeset” koju su zajedno uradili Marčelo i Raid.

Marčelo je pesmom “Flešbek” na jedan duhovit način “bacio pogled” u prošlost, ali zato je pesmom “Dvadeset” zakucao sve u sadašnjosti opisivanjem likova koje svi imamo oko sebe, a možda smo i sami jedni od njih. Pesma je društveno angažovana i ukazuje na veliki problem neprepoznavanja depresije kod ljudi i nehvatanje depresije kao bolesti koja treba da se leči.

Depra nije stav. Depra je bolest. Sale nije bio zdrav. „Uvek delovao veselo.” Pa da, glupi konju. Depresivci se osmehuju do dana kad se roknu. A ne znam više nikoga ko ne pije, ko zaspi bez tableta il’ da se drogom ne prebije. I svi se smeše kô tužne karikature. Jebalo vas 20 godina mature.

Za pesmu se na prvo slušanje komentariše da je teška, ali odlična kao i da je Marčelo još jednom ubo u centar svojim rečima.

Mi bismo na sve ovo samo dodali da je u novoj realnosti koja vlada poslednjih godinu i po dana naše mentalno zdravlje prilično ugroženo i ne stidite se da potražite psihosocijalnu podršku ukoliko vam je potrebna. Ljude oko sebe ne nazivajte razmaženima već pomozite ukoliko primetite neke simptome depresije.

Spot je radio Nemanja Maraš, a sniman je u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu.

Narator: Milovan Filipović Era

Odeljenje: Nenad Pećinar, Ana Mihajlovski, Marija Tešić Fidelak, Daryl Fidelak, Ivana Jovanović, Mihajlo Macić, Dušan Mladenović, Mirko Miletić, Marko Radanović.

Dečak: Filip Topolac