Arsenal fest biće održan od 21. do 23. juna u Kneževom arsenalu po osmi put. Najavljena su prva svetska imena ovogodišnjeg izdanja: Marky Ramone, Texas i Kultur Shock.

Komplet ulaznica za sve tri večeri košta neverovatnih 2.000 dinara do 14. marta, u Domu omladine Kragujevca i preko mreže Eventim! Od 14. marta kreću pojedinačne ulaznice, i komplet će biti skuplji.

Škotski hitmejkeri Texas prvi put u karijeri dolaze u Srbiju 22. juna kao hedlajner Main Stage-a Arsenal Festa 08.

Bend koji su osnovali pevačica Sharleen Spiteri i gitarista Johnny McElhone za nešto više od 30 godina postojanja prodao je preko 40 miliona primeraka albuma širom sveta, a poznati su po hitovima kakvi su “I Don’t Want a Lover”, “Say What You Want”, “Black Eyed Boy” i “Summer Son”.

U Kragujevac dolaze na turneji povodom uspešnog devetog “Jump on Board” (2017), koji je bio najavljen spotom “Let’s Work It Out Together” u kome se pojavljuje čuveni fudbaler Tjeri Anri.

“Stajati na bini i pevati iz sveg srca, to je sjajno! To je najbolja stvar na planeti. Apsolutno to volim! Kad hiljade ljudi stoji ispred tebe, a svi ste zajedno u tom trenutku”, kaže Spiteri.

Balkan džipsi pank metal Kultur Shock prvi put na Arsenal Festu sviraće takođe 22. juna na Main Stage-u.

Iz Sijetla dolazi zvučni udar zvan Kultur Shock, frontmena Srđana Đine Jevđevića, koji preko 20 godina krstari planetom kao prvorazredna festivalska atrakcija, muzički sudar angažovanih stavova i zvukova Balkana sa pankom i metalom.

Kultur Shock je pre nekoliko dana objavio novu pesmu “Refugee Song”, čime su prekinuli jednogodišnje “duševno preispitivanje i istraživanje kako ploviti dalje u svetu koji trenutno nema nikakvog smisla”.

“Đino se samoispitivao: ‘Šta bih trebao reći? Rekao sam vam? Govorili smo vam? Dakle, imamo dosta toga da kažemo. Muzički i pesnički”, poručuje Kultur Shock.

Marky Ramone, nekadašnji bubnjar legendarnog američkog pank benda Ramones, nastupiće prvi put na Arsenal Festu 21. juna na Garden Stage-u.

Marky se pridružio Ramonesima pre 40 godina na kultnom albumu “Road To Ruin” (1978), a sada će na jubilej podsetiti na pesme velikog benda i prirediti u Kragujevcu nezaboravnu pank žurku.