Noć muzeja u Novom Sadu i OTP banka pozivaju vas na učešće u nagradnom foto-konkursu pod nazivom “Vrednosti”.

Pravo učešća imaju profesionalni fotografi, amateri i ostali ljubitelji fotografije, iz Srbije i inostranstva.

Tema foto-konkursa podrazumeva odgovore na sledeća pitanja: Šta je za vas vredno i dragoceno? Šta cenite, na šta se oslanjate, šta vam daje nadu? Koji način života smatrate ispravnim i koje norme ponašanja važnim? Šta su za vas prave vrednosti?

Na konkurs se šalju fotografije snimljene tokom 2012. i tekuće godine. Jedan autor može da učestvuje sa najviše pet fotografija.

Potrebno je poslati fotografije na e-mail adresu nocmuzejaprogram@gmail.com, u JPEG formatu, rezoluciji 300dpi, minimalne širine 1200px i veličine do 5MB. Uz svaku fotografiju, neophodno je poslati podatke o autoru (ime i prezime, adresa i telefon), kao i o fotografiji (naziv fotografije, mesto i vreme kada je snimljena). Sve vrste korekcija fotografija su dozvoljene. Učesnici moraju biti autori fotografija koje pošalju i imati neotuđiva autorska prava na te fotografije.

Pristigli radovi koji prođu selekciju stručnog žirija biće izloženi u Noći muzeja 18. maja 2013. godine u Novom Sadu, a najuspešnji autori nagrađeni.

Prvu nagradu OTP banke, u visini 500€, dobija autor najbolje fotografije, prema oceni žirija.

Konkurs je otvoren do 1. maja 2013. godine.

Noć muzeja u Novom Sadu organizuje Asocijacija za vizuelnu umetnost i kulturu „Visart“, kao deo nacionalne manifestacije kojom rukovodi Umetničko-produkcijska grupa “Noć muzeja“.

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.