Prvi put u Novom Sadu Black Metallica tribute bend izvodiće najveće hitove grupe Metallica uz prilagođenu pratnju simfonijskog orkestra.

Svi zaljubljenici u muziku koju izvodi Metallica i klasičnu muziku moći će na ovom koncertu čuti simbiozu ova dva različita zvuka iz sveta muzike i kroz nju proći kroz opus legendarnog “S&M” albuma. ”One”, ”Master Of  Puppets”, ”Nothing Else Matters” samo su neke od numera koje će Black Metallica izvesti u pratnji tridesetočlanog simfonijskog orkestra.

Koncert će biti održan u Hali 2 Novosadskog sajma od 20 časova zbog najavljenog lošeg vremena i nemogućnosti da se izvede na krovu TC Promenada.

Black Metallica tribute bend osnovan je 2016. godine od strane vrhunskih muzičara i velikih fanova grupe Metallica koji svakim svojim koncertom veličaju opus čuvenog metal benda. Zbog odličnog sviranja i neverovatne fizičke sličnosti frontmena Steve Mesaroša sa Jamesom Hetfieldom, Black važe za jednu od najtraženijih Metallica tribute grupa u Evropi, o čemu svedoče brojni koncerti u Austriji, Italiji, Hrvatskoj, Švajcarskoj, Bugarskoj i Rumuniji.

Ulaznice za koncert se mogu nabaviti po ceni od 1700 dinara kroz prodajnu mrežu GIGS TIX kao i online.