PODELI

Novi singl Milana Petrovića “Water”, sa albuma “Lady’s Touch“, digitalno izdanje Metropolis Music, predstavlja poklon svim damama za 8. mart, Međunarodni dan žena.

Album Milana Petrovića „Lady’s touch“ objavljen je kao digitalno izdanje za izdavačku kuću “Metropolis Music” i dostupan je  na svim većim digitalnim platformama.

Album „Lady’s touch“ prvenstveno govori o ženskoj prirodi.  Projekat sadrži devet numera u kojima je  kompozitor Milan Petrović, rame uz rame sa devet sjajnih i sebi svojstvenih umetnica,  ukrstio zvuk svog instrumenta sa specifičnim zvukom devet interpretatorki. Preplitanje upečatljivih muzičkih izraza svih učesnika na albumu “Lady’s touch” ima za cilj da istakne i pokaže važnost i značaj žene, ali i podizanje vidljivosti umetnica uključenih u ovaj projekat klasičnog i ambijentalnog zvuka.

Za razliku od ranijih muzičkih projekata  Milana Petrovića po prvi put su nosioci projekta žene, čime ističe njihove profesionalne mogućnosti i potencijal, a  time, finalni zvuk postaje istančaniji i drugačiji. Treba istaći, da su pored već poznatih i afirmisanih umetnica, priliku su ovaj put dobile i dve žene čija imena se nisu do sada pojavljivala na nosačima zvuka.

Rame uz rame pored Milana Petrovića, kao kompozitora i aranžera, učesnice u muzičkom projektu, u svojstvu interpretatora su:

Sonja Kalajić  (violina) (Srbija)

Ksenija Komljenović (vibrafon i marimba) (Srbija / SAD)

Diana Čerenšek (flauta) (Hrvatska / Slovenija)

Vanja Danilović (harmonika) (Rep. Srpska / BiH)

Maja Klisinski (perkusije) (Srbija)

Mina Momčilović (harfa) (Srbija)

Aleksandra Đorđević (čelo) (Srbija)

Dunja Popović (kontrabas) (Srbija)

Bojana Todorović (bubanj) (Srbija)

Album „Lady’s touch“ je sniman u više zemalja:  u SAD –u, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i u Srbiji. Produkciju potpisuje Branko Isaković a izvršni producent je Grujica Bibin. Na albumu se nalazi devet instrumentalnih kompozicija,koje koketiraju sa različitim muzičkim žanrovima. Klavirske deonice vode priču a upotpunjuju ih različiti instrumenti koje sviraju pripadnice lepšeg pola.

Omot albuma: Željka Dimić