Beogradski instrumentalni sastav Milan Petrović Quartet predstaviće svoj četvrti album pod nazivom „DATES“ 25. februara u okviru festivala „Rođendan džeza“ u beogradskoj Akademiji 28.

Album „DATES“  snimljen je u studiju Visoke Elektrotehničke škole u Beogradu i donosi deset  autorskih kompozicija koje je komponovao Milan Petrović.

Audio snimatelji su bili Mirko Milošević i student Nemanja Lazarević. Produkciju većine pesama je potpisao Željko Veljković a kao producent u dve pesme, pojavljuje se Branko Isaković iz „Divine Sound“ studija.

Na ovom albumu sastav grupe je proširen. Osim standardne četvorke koju već dve godine pored Petrovića za klavijaturama čine: Lehel Nagy-saxofon, Robert Gostinčar-bas gitara i Bogdan Zdjelar-bubnjevi, gitaru je svirao riječki gitarista Bruno Mičetić, trombon Nemanja Zlatarev, trubu Nemanja Banović i perkusije Aleksandar Radojičić Shoica. Fotografije na omotu su autorsko delo Željke Dimić, a dizajn je radio Daniel Mihajlović.

Spot za drugi singl „20.05.2013.” delo je članova benda. Scenario je pisao Bogdan Zdjelar, koji je i snimao veći deo spota uz asistenciju Dejana Ipača (Inspektor Dominqez).  Montažu je radio Lehel Nagy sa Dušanom Gnjidićem u Pančevu. Spot je snimljen na raznim lokacijama u gradu, a pre svih u „Jazz Bašti“ sa kojom bend ima dugogodišnju uspešnu saradnju.