PODELI

U četvrtak 31. oktobra, u Studentskom kulturnom centru Kragujevac nastupiće Milan Stanisavljević trio kojeg čine Milan Stanisavljević (klavir), Milan Pavković (kontrabas) i Peđa Milutinović (bubnjevi), a zajedno sa njima sviraće i trubač Marko Đorđević.

Početak je najavljen za 22.30h, a ulaz će biti slobodan.

Kragujevački pijanista i kompozitor Milan Stanisavljević predstaviće svoj album “Awakening” (Celinka Records), kao i neke od novih kompozicija.

Milan Stanisavljević je rođen u Kragujevcu 197.9 godine gde je završio nižu i srednju muzičku školu-smer klavir. Nakon toga je upisao Fakultet muzičkih umetnosti (FMU) u Beogradu i 2006. diplomirao iz predmeta Harmonija sa harmonskom analizom u klasi prof. Rastislava Kambaskovića.

Po završenoj klasičnoj akademiji, upisuje se na Univerzitet za muziku i pozorišnu umetnost u Gracu, Austrija – smer jazz klavir. Jazz klavir je studirao u klasi prof. Haralda Neuwirtha kao i u klasi prof. Clausa Raiblea. Po završenim diplomskim studijama upisuje magistraturu i radi sa priznatim nemačkim pijanistom mladje generacije, prof. Olafom Polzienom. U januaru 2010 uspešno završava magistraturu i stiče naziv Master of art. Na jazz akademiji u Gracu je učio i od drugih velikih muzičara poput Renata Chicca, nedavno preminulog pijaniste Fritz Pauera, američkog bubnjara Howarda Curtisa, basiste Wayne Darlinga. Na mnogobrojnim jazz radionicama upoznaje velikane jazza poput Billy Harta, Jerry Bergonzija, Geoffrey Keezera, George Colligana, John Abercrombija i drugih.

Saradjivao je sa poznatim srpskim trubačem Stjepkom Gutom. Kao pijanista akademskog KUG Big banda saradjuje sa američkim trubačem Derrick Gardnerom. Saradjivao je sa : Femi Temowom, Ratkom Divjakom, Jadrankom Juras, Krunoslavom Levačićem, Juretom Puklom, Markom Đorđevićem, Andjelkom Stuparom, Milanom Nikolićem, Ninom Strnad, Gašperom Bertoncljem, Janijem Moderom, Nikolom Matošićem, Robertom Jukičem, Igorom Matkovičem, Jakom Kopačem…

Godine 2011. izdaje svoju prvu ploču sa naslovom “Awakening” koja je dobila odlične kritike na prestižnom jazz web site-u All About Jazz.

Od 2012 radi kao profesor jazz klavira na Konzervatorijumu za muziku i baletsku umetnost u Ljubljani.