Čak šesnaest pesama, jedan instrumental i jedna bonus numera našle su se na debi albumu Miše Mašine naslovljenom “Na leđima žirafe”.

Miša deluje već duže vreme u različitim formama. Gitarista je bendova Drugo Lice i Centralna Aktivnost, a svoju nesputanu kreativnost odlučio je da u najvećoj meri predstavi kroz one-machine-band, Miša Mašina.

Osim u digitalnoj formi album je dostupan i na CD-u, na čijem omotu se pored tekstova svih pesama nalazi i uputstvo za pravljenje origami žirafe, koju (uz slona) Miša redovno pominje kao sastavni deo ‘benda’.

Misa_Masina

“Iako naizgled različite, sve numere sadrže kao muzičku osnovu novi talas (kraja sedamdesetih i početka osamdesetih godina), pomešan sa nekim drugim manje ili više bliskim žanrovima, uz tekstove koji kritiku savremenog života, subkultura, svakodnevnih rituala itd. uvijaju u blesave i duhovite oblande”, kaže Miša Mašina.

Više informacija o ovom svestranom umetniku, u slobodno vreme profesoru filozofije u nekoliko beogradskih srednjih škola, možete saznati posetom sajt mishamashina.comuv.com.

Album možete besplatno preuzeti ovde.

 

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.