Nakon letos objavljenog singla ”Večna praznina” inspiriranog Gradom koji teče, Mizar predstavlja ”, novi singl s nadolazećeg šestog studijskog albuma „Večna praznina“, digitalno dostupnog od ponedeljka 12.12.2022.

Jedna od deset pesama, ”Izrod” je pesma o čoveku koji je prodao svoju dušu i tako postao Izrod (изрод/Creep).

Nakaza nema emociju niti empatiju, on je moralna nakaza, a novac je imperativ njegovog postojanja. Dante je grešnike svrstavao u 9 krugova pakla, što su njihovi gresi teži, to su krugovi niži i uži.

“Da bi spasili svoju prodanu dušu Mizarovi izrodi moraju otvoriti Devet vrata olovnih. Ovo je vreme zla, sve je više izroda, a sve manje ljudi”,  zaključuje postava Mizara.

Upečatljiv i jedinstven zvuk kultnog makedonskog sastava, predstavljen snažnim vokalom Zorana Tortevskog egzistencijalne, ljudske teme pretvara u teške, ali magične kompozicije.

Takav spoj najbolje se oseti uživo, za što je prilika uskoro, 16.12. kad će Mizar u Domu omladine Beograda imati svoje šesto ukazanje. Nakon ovogodišnje mini turneje kojom su obuhvatili Ljubljanu, Rijeku i Zagreb, gradove u kojima ih je publika s oduševljenjem dočekala, nakon sedam godina Mizar ponovo svira u Beogradu o čemu kažu: „Jako nam je drago ponovo doći, puno nas lepih uspomena veže za taj grad i publiku koja nas je uvek rado dočekivala,“ te dodaju: „Sretni smo što opet imamo priliku i uživo predstaviti muziku na kojoj radimo već neko vreme. Neki singlovi su već objavljeni u studijkim verzijama, ali predstaviti ih uživo je sasvim drugačiji, poseban trenutak. Pozivamo sve da podele to s nama na koncertu 16.12. u Domu omladine Beograda.“