PODELI

Viva Dance Academy iz Novog Sada 13. i 14. februara 2021. godine u Srpskom Narodnom Pozorištu (sceni Jovan Đorđević) realizovati tri izvođenja predstave Mjuzikl “Ja sam Mileva Marić Einstein”.

Plesna predstavu u 14 činova inspirisanom knjigom američke spisateljice Marije Benedikt ”The other Einstein” čiju režiju potpisuju reditelji Vladislav Velkovski i Ivan Vanja Alač.

Mjuzikl će se moći videti u tri termina – 13. februara u 19h, 14. februara u 17h i u 19h, a predviđeno trajanje istog je 50 minuta.

U Mjuziklu “Ja sam Mileva Marić Einstein” gledaoce očekuje pravo uživanje, jer će uz prelepe kostime i atraktivne koreografije imati prilike da na sceni vide više od 40 mladih plesača studia Viva Dance Academy, ali i njihove specijne goste plesače i pevače iz Novog Sada.

Najiteresantniji gosti svakako će biti diplomirani reditelji Akademije Umetnosti u Novom Sadu koji su svakodnevno pripremali glumačke i pevačke scene sa mladim izvođačima čemu članovi Viva Dance Akademije zahvaljuju profesorici Dijani Kozarski, nekadašnjoj prima balerini Srpsog Narodnog Pozorišta, a današnjoj redovnoj profesorici Akademije Umetnosti Univerziteta u Novom Sadu.

Glavna uloga Mileve Marić Einstein poverena je balerini Anđeli Joković i balerini Uni Duraković koje važe za jedne od najtrofejnijih i najuspešnijih mladih plesača u Srbiji.

Uloge mlađih Mileva Marić igraće Nikolina Janković, Sara Miljević, Simona Bajić i Mia Živković.

Uloga Alberta Einsteina poverena je Luki Stankoviću i Stefanu Sabo (članovima hora Slatkopojac) koji su se odlično snašli u plesnim i scenskim izazovima, dok će balerina Srna Matković igrati Alberta Einsteina u ranoj mladosti.

Za jedne od značajnijih uloga u mjuziklu, lik oca i majke Marić igraju Milorad Miljaković i Maja Brukner.

Scenario, dramaturgija i režija su povereni su mladim, a već i uspešnim rediteljima Vladislavu Velkovskom iz Požarevca i Ivanu Vanji Alaču iz Beograda.

Ulaznice se mogu rezervisati i kupiti na balgajni SNP-a ili preko njihovog portala www.prodaja.snp.org.rs. Cena ulaznica je 700din i sporvodi se u skladu sa trenutnim epidemioloskim merama što podrazumeva svako drugo sedište prazno.