PODELI

Sarajevski klub Cinemas sinoć je bio mali za sve one koji su hteli dati podršku mladim bosansko-hercegovačkim bendovima koji su se takmičili za glavnu nagradu Jäger Music Night 2013, ali svakako i sve one koji su želeli čuti beogradski Negative.

Na takmičenju, koje je trajalo nekoliko meseci izdvojila su se tri benda koja su publiku najviše osvojili: Funhouse, Jah Balebaroshi i Floridus.

Sva tri benda su predstavila svoje repertoare, a potom je publika glasala za njih putem glasačkih listića koje su im podelile ljubazne Jägerette. Dok su se listići prebrojavali, nastupili su specijalni gosti ovogodišnjeg finala beogradski rock bend Negative.

Publiku su još jednom oduševili pesama sa svog poslednjeg albuma “Spusti me na zemlju”, ali i dobro poznatih hitova kao što su “Zbunjena”, “Ja bih te sanjala”, “Tango”

negative-sa

Nakon što je prebrojavanje završeno, proglašen je i pobednik programa Jäger Music Night 2013.

Bend Floridus osvojio je snimanje svog prvog albuma u studiju Skirlibaba producentske kuće Ekipa. Bendovi Jah Balebaroshi i Funhouse osvojili su takođe vrlo vredne nagrade, novčane bonove za muzičku opremu po njihovom izboru.

Floridus čine: Amar Bajrović – bas gitara, Jasmina Šuta – vokal, Semin Merzić – gitara i Ervin Husagić – bubanj.

Ovogodišnji Jäger Music Night održan je po peti put, a bend Floridus pridružio se bendovima Berette, Siledžije, Polaroid Trip i Karma Guru koji su u proteklim takmičenjima odneli pobedu. Svi ovi bendovi, kao i ovogodišnji finalisti, te najbolji nenagrađeni bendovi iz prethodnih godina preko ovog takmičenja ušli su u službeni internacionalni izbor bendova koje Mast-Jägermeister SE uzima u obzir prilikom odabira učesnika na čuvenim muzičkim događajima koje organizuju.

Organizator je otkrio i kako je ovo bila poslednja sezona Jäger Music Nighta u ovom obliku. Međutim, i naredne godine program se nastavlja, a najavljena su i iznenađenja koja će biti poznata u 2014. godini.

http://www.youtube.com/watch?v=iovPpfRbWFw

Izvor: klix.ba

Foto: Edin Hadžihasić/klix.ba