Četvrti po redu „Moto Fest, Banjaluka 2020“ ove će godine, zbog kompletne situacije izazvane pojavom virusa korona, biti održan 21. i 22. avgusta na banjalučkoj tvrđavi Kastel. Iako su ljubitelji dvotočkaša navikli da u brojnim sadržajima i programu ovog događaja uživaju poslednjeg vikenda u maju mesecu, obzirom na novonastalu situaciju u kojoj se našao celi svet, zajedničko druženje prolongiraće za avgust mesec.

Kao i svake godine, organizatori događaja, MK Stršljen potrudiće se da i ovaj Moto Fest, bude obogaćen brojnim sadržajima i kvalitetnim programom u kojem će uživati veliki broj bajkera iz celoga sveta. Cilj događaja je promocija moto sporta i moto turizma u Banjaluci.

Dnevni i večernji program obuhvatiće, moto sajam na kojem će i ove godine učestvovati najpoznatiji svetski moto brendovi, kao i proizovđači moto opreme, stunt vožnje, moto defile, bajkerske igre, izložbe. Ni ove godine neće izostati humana strana događaja. Kroz humanitarnu tombolu biće prikupljena sredstva koja će se donirati Udruženju za pomoć licima sa autizmom „Djeca svjetlosti“, Banjaluka.

Večernji sati biće rezervisani za dobru muziku i najpoznatije izvođače regionalne muzičke scene. Za odličnu atmosferu ove godine zaduženi su Nele Karajlić, Van Gogh, Galija, Kerber, Bjesovi, Love Hunters, Đorđe David i Ivana Peters, Daddy Cool.

Dnevna cena ulaznica za moto sajam i muzički program, kao i prodajna mesta uskoro će biti poznati, a kao i svake godine ulaz za sve bajkere je besplatan.