Nakon dve godine od prvog snimka, konačno je dostupna „Noćna Luka Brodova“, prvi studijski album valjevskog muzičara Mr.Rabbit-a (Aleksandar Danilović).

Materijal obiluje „žanrovskim šetnjama“, počev od hip-hopa i roka preko fanka i popa, do nu-metala i elektronike.
To je, kako jednom rečju autor opisuje, nekakav alternative hip-hop/fusion žanr. Šarenolikosti zvuka je svakako doprineo dug vremenski period nastanka albuma, neizostavni bend koji stoji iza mladog autora, ali i mnogobrojni gosti od kojih su neki: Tkač i Nikolina (Tremendum),  bend Township Rebellion, saksofonista Uroš Nedeljković, violinistkinja Đurđa Perović, Jovan Knežević (Mašta Bašta), Sanja Vučić (ZAA), Ser Kromi, Aftalyfe, Milica Petronijević, Jakula…

“Tu smo! Dve godine borbe za ovo, dve godine borbe sa sobom da bi se ovaj naš mali doprinos muzici našao pred vama! Ovom prilikom bih želeo da se zahvalim svima koji su pomogli da se album privede kraju. Ne bih da nabrajam imena u bojazni da nečije ne zaboravim. Hvala i onima koji su odmagali, jer da nije bilo njih, ne bi se stvorila ni odlučnost, a ni naš, dobro znani srpski inat, koji je iznedrio poslednje atome snage da se ovaj projekat završi. Ispred vas je jedan naš pogled na muziku, na svet, na život u celosti. Istina je da nijedno umetničko delo (nije da sebe smatram nekim umetnikom, nego čisto kurtoazije radi), pa tako ni ovaj sklop pesama neće promeniti svet, ali uprkos tome, u ovom smutnom vremenu, ne samo za umetnost, želeo sam da izrazim jedno nezadovoljstvo prema društvu u kojem obitavamo, ali istovremeno i radost ka životu, koji kakav god bio ponaosob, sigurno je u svojoj suštini radostan, jer je upravo to što jeste  život – umetnost da se u svemu nađe lepota i radost“, navodi mladi muzičar.

U singlovima koji su najavili album viđena je snažna društvena poruka koja se u svojoj punoći može osetiti kroz 14 numera koje se nalaze na albumu. Muzika je u jedinstvu sa tekstovima, energična, ali pre i iznad svega sa puno emocija. Album je objavljen pod etiketom izdavačke kuče Lampshade Media i možete ga preslušati na Deezer muzičkom servisu OVDE.

Foto: Milan Savić