U okviru 7. novosadskog strip vikenda biće održani i koncerti grupa Multietnička Atrakcija i Lutke.

U petak 13. septembra u 21.30 časova nastupiće Multietnička atrakcija premijerno u novoj postavi nakon poslednjih izmena u bendu, sa čuvenim Osmanom Ahmedom nastupa Nemanja Kojić Kojot poznatiji publici kao frontmen legendarnog crossover sastava Eyesburn.

Multietnička Atrakcija muziku i zvuk, najprodorniju i najjasniju emociju, koristi kao alat za ostvarivanje i proizvodnju jasne slike filtriranog i proživljenog sveta!

Sublimacijom savremenog društva u kome živi, Atrakcija svoj izraz neminovno naziva progresivnim rock and rollom. Pažljivo osmišljeni i unikatni nastupi sigurno su najveća atrakcija Atrakcije. Multietnička Atrakcija, svoje prve zvanicne korake beleži od juna 2008. godine. Prvom izdanju predhodilo je dosta nastupa, koncerata i vise godina rada na specificnom izrazu. Prva i za sastav važna potvrda rada je nagrada kriticara web magazina POPBOKS za Najbolji novi bend 2008 god, usled čega je i snimljen prvi album Multietničke Atrakcije sa istoimenim nazivom u produkciji studija Digimedia,dok je izdavač bio izdavacka kuca “Odličan Hrčak”.

 lutke

U petak 14. septembra dok bude traja Berza Vinila jedna matine svirka od 15 časova kada će nastupiti bend Lutke.

Lutke su beogradski bend, koji svira pod jakim uticajem sastava iz 60`ih godina, power pop-a, punk rock-a, new wave-a, mod kulture i novih gibanja u britanskoj muzici. Ova postava, vođena idejom da oživi zvuk nekih davno zaboravljenih vremena, do sada je snimila četri albuma. Sa prvog, “Moderan svet”, koji je objavljen 1995, izdvojila su se tri single: “Ke utana”, “Moderan svet” i “Znam da je kraj”.

Dve godine kasnije usledio je “Polyester”. Najveći hit sa tog albuma postala je pesma “Sjaj” odsvirana u dobroj tradiciji Motown zvuka. Na albumu se našao i skriveni, koncertno-radijski, favorit “Smešak kobnog jutra”, koji se pojavio na kompilaciji najvećih hitova domaćih bendova iz 90-tih u produkciji B92.

Lutke se novim albumom “Fontanela” oglašavaju 2007. godine, sa kojeg su najslušanije pesme bile “N.L.O.” i youtube himna “Nisi sam”. U međuvremenu bend je imao prvi izlet izvan granica Srbije, kada je zabeležen nastup u Parizu na festivalu “Dani muzike”, u maju 2010. godine.

Poslednji album, “Spiralni snovi”, završen je krajem 2012. Kao prvi singl pojavila se pesma “Beograd gori”, a za njom i “Kišobran”. Novi dvostruki singl “Poslednji put” i obrada pesme Lea Martina “Laku noć draga” trenutno se slušaju na radio stanicama. Uskoro će album biti objavljen na tvrdom pakovanju, a bend počinje njegovu koncertnu promociju.

Izvor: skcns.org

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.