Uz specijalni koncert legendarnih The Original Wailersa koji će za koncert otvaranja Outlook festivala u pulskoj Areni 28.08.2013. ekskluzivno doputovati u Europu, najavljujemo nastupe DJ-a koji će otvoriti događanje u Areni i povesti vas na putovanje od početaka soundsystem kulture, dub i reggae muzike, do prvih block zabava u New Yorku.

Grandmaster Flash

(Original Block Party set)

Legendarni DJ i jedan od temelja hip hop kulture dolazi u Hrvatsku i donosi zvuk rane njujorške soundsystem kulture koji se nakon početaka na Sedgwick aveniji u New Yorku ubrzo proširio po celom svetu. Nastupiće i Grandmaster Flash koji će u Areni izvesti originalan block party breaks set.

Earl Gateshead – Trojan Soundsystem feat. guest mc’s

(Sound System Riddims set)

Dugogodišnjem poznatom dub reggae selektoru Eearl-u na nastupu u Areni će se pridružiti posebni vokalni gost s kojim će vas provesti kroz najveće hitove dub i reggae sound system kulture.

J Rocc – The World Famous Beat Junkies

Gostujući DJ na turnejama sa izvođačima kao što su Jaylib (Madlib & J Dilla), Blackstarr (Mos Def & Talib Kweli) i osnivač The World Famous Beat Junkies, J Rocc je zasigurno jedan od najboljih svetskih DJ-a. Veliki fan dub, reggae, funk, soul disco i hip hop muzike rasplesaće amfiteatar sa miksom različitih žanrova koji čine korene sound system kulture.

Spajajući selekciju izvođača koji će odgovarati jedinstvenom ambijentu pulske Arene, Outlook festival nastavlja predstavljati širinu, značaj i nasleđe sound system kulture. Zbog toga su The Original Wailers , bend koji je svirao s reggae inovatorom Bob Marleyem i promenio istoriju muzike i koji će ovom prilikom izvesti svoje najveće hitove i muziku s legendarnog albuma Bob Marleya i The Wailersa „Exodus“ , prepoznatog kao jedan od najvažnijih albuma svih vremena s pesmama kao što su”Jamming”, “Waiting in Vain”, „Three little birds“ i “One Love/People Get Ready”, idealan izbor za koncert otvaranja Outlook festivala u veličanstvenoj Areni.

Cena ulaznice za koncert otvaranja Outlook festivala u Areni iznosi 135 kuna, a mogu se nabaviti putem interneta i na prodajnim mestima u Hrvatskoj: Zagreb Tvornica Kulture (Mali Pogon) – Šubićeva 2, PUNKT – Preradovićeva 1, PUNKT – Branimir centar, Churchill shop – City centar West, Churchill shop – Arena centar, Churchill shop – Avenue Mall, Daily News – Importanne centar (pothodnik), Via Tours – okretište Borongaj, Aquarius CD shop – Varšavska 13, Aquarius CD shop – Maksimirska 16; Split iGrow shop – Mihovilova širina 13, Šibenik: – Vino&Ino – Fausta Vrančića bb, Zadar: – iGrow shop – Stomorica 2, Rijeka: – iGrow shop – Blaža Polića 5, Pula – Commodore cruises – Riva 14.

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.