Spremite se za nezaboravno leto na Kalemegdanu. U goste nam stiže legendarni DJ Paul Van Dyk!

Serbia Wonderland Festival rešio je da napravi pravu muzičku revoluciju u Srbiji. Samo nekoliko dana pošto su, uz već ranije najavljenog i planetarno popularnog Dannic-a, objavili zvezde Armada music-a, Orjana Nilsen-a i Marlo-a, stiže nova velika senzacija! Veliki, orgomni, najveći superstar današnjice, DJ i producent iz Berlina, umetnik koji je preko 20 godina na vrhu muzičke scene i svetskog klabinga i koga uz Carl Cox-a smatraju za najvećeg i najboljeg DJ-a svih vremena, nastupiće na najvećem festivalu EDM muzike u Srbiji. Paul Van Dyk predstaviće se publici Serbia Wonderland Festivala, 2.jula na terenima K.K. Partizana.

Slavni DJ i producent, prodao je preko 3,5 miliona albuma širom sveta i nekoliko puta je bio izabran za zvanično najboljeg DJ-a na planeti. Dobitnik je Grammy nagrade i prestižne nagrade Berlina. Radio je remikse i muziku za slavne bendove poput Depeche Mode, U2 kao i za Madonu, Justina Timberlake-a i mnoge druge. Njegovi nastupi i čuveni setovi su priča za sebe. Fanovi širom sveta ga istinski obožavaju i prate gde god da nastupa. Jedini je umetnik koji Central park u Njujorku jednom godišnje potpuno sam pretvori u veliki “open air festival”, a na njegovom solo nastupu u Rio de Ženeiru je bilo preko milion ljudi!Suvišno je govoriti na kojim je sve festivalima nastupao u protekle dve decenije. Važi pravilo da na radnom stolu ima više instrumenata i opreme nego svi DJ-evi zajedno, često kombinije instrumente, uživo na nastupima svira klavijature praveći pravo savršenstvo od elektronske muzike.

Zanimljivo je da je Paul Van Dyk odrastao u Istočnom Berlinu, daleko od sveta muzike. Svedočio je životu u podeljenom gradu i bio učesnik istorijskog pada Berlinskog zida. Milionski auditorijum gledao ga je dok je izvodio “We are One” na ceremoniji proslave ujedinjenja Nemačke, priznavajući ga za jedinstvenog ambasadora muzike u svetu. Paul Van Dyk je izuzetna ličnost i biće pravo zadovoljstvo čuti ga na Serbia Wonderland Festivalu.

“Festivali u svetu, pa i kod nas se grade godinama, decenijama. Za veliki i svetski festival potrebno je pre svega dosta novca, strpljenja i vremena. Mi smo jako ponosni što smo za samo godinu dana, zahvaljujući pre svega našem ličnom trudu, izgradili svetski poznat festival, gde publika iz Srbije i cele Evrope može da vidi najveće svetske zvezde. Uspeli smo da stavimo Beograd na svetske mape kao obaveznu festivalsku stanicu, našim fanovima smo omogućili da za ulaznicu od 17 evra uživaju u dvodnevnom muzičkom spektaklu, što je bilo gde u svetu nezamislivo. Nastavićemo da se borimo za naš grad i našu zemlju kako bi u narednom periodu doveli i ostala velika imena, poput Paul van Dyk-a.” – ističu organizatori.

Zbog dolaska legendarnog umetnika, termin festivala pomera se na 2. i 3.jul, a organizatori najavljuju uvođenje VIP terase, Fun Pit zone, proširenje festivala i brojna druga iznenađenja. Serbia Wonderland se ove godine održava na Beogradskoj Tvrđavi u okviru Kalemegdan Summer. Karte za Open Air 2015. mogu se naći u prodaji po ceni od 2000 RSD, za oba dana trajanja festival.

Kalemegdan Summer Festival, pored Serbia Wonderlanda, obuhvata jos dva velika događaja- Happy Life, 06. juna na kome nastupa čuveni Sharam i Tropical Inn, 28. avgusta, za koji su najavljena dva velika tech-house imena . Beogradska tvrđava omogućila je specijalnu cenu karte za prvih 1000 posetilaca, koji ce svoje pakete karata moći da kupe po ceni od samo 2500 RSD, za sva tri velika događaja.