Drugi Pozitivan koncert biće održan u klubu „The Quarter“ u Novom Sadu 1. decembra 2013. godine na Svetski dan borbe protiv SIDE u organizaciji Udruženja Prevent.

Koncert će, kako je već najavljeno, otvoriti novosadski bend Nova kojem se na ovoj manifestaciji pridružuju i prvi predstavnici AntiGlobalEtnoPunk zvuka, Neozbiljni Pesimisti iz Sombora.

Neozbiljni Pesimisti, proglašeni za Bend godine 2012. po mišljenju publike i ekipe muzičke emisije „Gruvanje“, imaju iza sebe dva albuma i pregršt hitova koje publika horski peva sa bendom, veliki broj nastupa u zemlji i inostranstvu.

Nedavno su objavili novi singl i spot „Dobro došli u Švedsku“ čiju režiju potpisuje Bojan Đurišić sa kojim Pesimisti već duže vreme imaju uspešnu saradnju.

Neozbiljni Pesimisti poznati su po odličnoj atmosferi koju prave na koncertima, a novosadska publika ih poznaje jako dobro i uvek rado dolazi na njihove koncerte.

Podsećanja radi, Pozitivan koncert je humanitarnog karaktera, ali će ulaz biti besplatan, a organizatori pozivaju sve koji planiraju da posete koncert da doniraju jedan slatkiš za novogodišnje paketiće koje će Udruženje Prevent podeliti deci koja žive sa HIV infekcijom. Slatkiši će biti prikupljani u klubu “The Quarter” neposredno pred koncert i tokom koncerta.

Drugi Pozitivan koncert finansijski su podržale Gradska uprava za zdravstvo Grada Novog Sada i Komercijalna banka.